На цьому Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко наголосив під час щорічної Конференції послів України, яка сьогодні відбулася у Києві. 

Він зауважив, що рік 2022-ий спровокував багато викликів, з якими Український Парламент працював протягом цього року і буде працювати у прийдешньому. Однак, за його словами, парламентська дипломатія України показала високу результативність: було досягнуто багато визначних рішень та налагоджено низку ефективних та важливих  зв’язків з парламентами та урядами світу.

«Фактично наш Парламент став майданчиком виступу лідерів парламентів, президентів та прем’єрів, високих посадовців Європейського Союзу.  Парламентська дипломатія вийшла на якісно новий рівень. І це наш з вами внесок в Перемогу», — звернувся до представників дипломатичного корпусу Олександр Корнієнко.

Він зауважив, що українські делегації активно працювали увесь рік, зокрема і з тими міжнародними інституціями та країнами,  де раніше активність України була незначною.

«Парламентські візити стали дуже серйозним інструментом для просування наших ідей. Адже кожна зустріч, кожен діалог, кожна діяльність з партнерами в результаті приносила свої здобутки, які роблять нас ближчими до перемоги», — підкреслив роль міжпарламентської дипломатії Перший віцеспікер.

Водночас Олександр Корнієнко додав, що цьогоріч очолював не одну українську делегацію до інших країн, де говорили про Україну, і запевнив, що «нас чують, нам допомагають».

«Перший Парламентський саміт Міжнародної Кримської платформи засвідчив єдність світової спільноти у відстоюванні норм міжнародного права та посилення інституційної спроможності у питанні повернення Криму. Країни Глобального Півдня почали чути про Україну під час нашого візиту на Асамблею МПС у Руанді та ПА АСЕАН. Головною темою Конференції в Лугано було відновлення України після всіх наслідків терору росією у різних сферах», — розповів Перший віцеспікер про знакові міжнародні події, де Україна отримала підтримку та запевнення в тому, що вона у боротьбі з агресором не одна.

Він нагадав, що Україна також плідно попрацювала з міжнародними колегами та партнерами у напрямі євроінтеграції та НАТО, яскравим результатом чого стало отримання Україною статусу кандидата на членство в ЄС.

Крім того, Перший віцеспікер закцентував на посиленні ролі міжпарламентських груп дружби та їх активній співпраці із відповідними групами у парламентах інших держав.

«Це можна назвати «курсом дружби», який ми вже переосмислили та перезапустили. Маємо гарні приклади, як то Естонія, Австрія, з Японією також фахово працюємо. Маємо ще більш посилити цей напрям міжпарламентської дипломатії, який дає суттєві та серйозні досягнення», — підкреслив Олександр Корнієнко та закликав представників посольств активно запрошувати до України європейських колег, особливо тих, хто має нестійку позицію щодо України.

«Вони повинні мати змогу на власні очі побачити наслідки війни та стати на бік України у її боротьбі із агресором. Адже така співпраця є дуже важливим каналом донесення нашої позиції», — наголосив Перший віцеспікер Українського Парламенту.

«Багато вирішальних подій було у 2022. А буде ще більше. Адже в України є головна мета — перемога над російською агресією, яку розділяють з нами багато іноземних партнерів.

Ми будемо продовжувати нашу діяльність міжнародного партнерства, щоб вже скоро отримати дату перемоги України. Ту дату, яку з нами розділятиме увесь цивілізований світ», — наголосив Олександр Корнієнко насамкінець виступу.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

24 квітня 2024 14:54
23 квітня 2024 18:12
18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50
16 квітня 2024 17:31