Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук зустрівся із французькою делегацією на чолі із мером міста Гавр, екс-Прем’єр-міністром Французької Республіки Едуардом Філіпом та мером міста Сен-Жермен-ан-Ле Арно Перікаром.

На початку зустрічі Руслан Стефанчук висловив глибоку вдячність французькому народу та представникам влади за вже надану підтримку Україні на всіх рівнях у її боротьбі із російським агресором.

«Система наших контактів із Францією, зокрема на парламентському рівні, сьогодні носить безпрецедентний характер. Це приклад реальної підтримки і солідарності, які ми відчуваємо», — підкреслив Голова Парламенту України у зверненні до гостей та подякував мерам особисто за «людяність і велике серце», які вони проявляють у відношенні до українців, що знайшли прихисток від війни на французькій землі.

Під час зустрічі сторони обговорили низку нагальних питань, де рішення Франції та її громад є важливими у посиленні позицій нашої держави у війні. Зокрема, мова йшла про військову підтримку України, особливо засобами протиповітряної та протиракетної оборони; ізоляцію рф та напрацювання рішень щодо визнання її державою-терористом; участь Франції у розробці механізму притягнення рф до відповідальності за злочини; ефективні санкції для держави-терориста.

«Для України неважливо, скільки пакетів санкцій буде ухвалено. Важливо, аби ці обмеження були дієвими, щоб росія не мала змоги їх обійти. Вони мають впливати на рф і змушувати її відмовитися від цієї війни», — зауважив Руслан Стефанчук.

Крім того, Голова Українського Парламенту підкреслив роль Франції у отриманні нашою державою статусу кандидата на членство в ЄС, наголосивши, що це відчувалося «не тільки на рівні влади найвищого рівня, але й на рівні органів місцевого самоврядування та французьких громад». Також він закликав французьких партнерів і далі підтримати Україну у її поступі до Європейського Союзу та НАТО.

«Україна тримається так потужно тому, що український народ чинить героїчний спротив, а ще тому, що ми відчуваємо велику підтримку наших партнерів. Значить ті ідеали, за які сьогодні боремося, за які покладають життя наші найкращі сини і доньки, підтримує увесь  цивілізований світ», — наголосив насамкінець зустрічі Голова Верховної Ради України.

Мер міста Гавр, екс-Прем’єр-міністр Французької Республіки Едуард Філіп, зі свого боку висловив слова вдячності за запрошення відвідати Україну та запевнив у рішучій підтримці України народом Франції у цій війні.

«Ми були надзвичайно вражені сміливістю, спокійною мужністю, рішучістю і організаційними здібностями, які продемонстрували і українська  влада, і увесь український народ від самого початку цієї жахливої агресії», — наголосив Едуард Філіп.

Він також підкреслив, що Франція і надалі буде рішуче стояти на боці України у її євроінтеграційних та євроатлантичних прагненнях.

«За ту кров, яку ви проливаєте, зокрема й заради Європи, ми мусимо зробити все, аби приєднання до Європейського Союзу повноправно відбулося», — зазначив екс-Прем’єр-міністр Французької Республіки.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

28 березня 2024 15:56
28 березня 2024 15:26
28 березня 2024 14:37
28 березня 2024 14:37
28 березня 2024 13:08
28 березня 2024 09:26
27 березня 2024 15:04
27 березня 2024 12:20
27 березня 2024 09:30
26 березня 2024 13:30