На цьому Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук наголосив під час дискусії на круглому столі «Співпраця з ОЕСР та нові горизонти для українського антикорупційного порядку денного: відповідальність юридичних осіб», який відбувся сьогодні у Києві.

«Віднедавна Україна бере участь у робочій групі Організації економічного співробітництва та розвитку з питань боротьби з хабарництвом у міжнародних комерційних операціях. І сьогодні відбулася чергова фахова розмова, мета якої — окреслити шляхи вдосконалення існуючих засобів протидії корупції», — зауважив Руслан Стефанчук.

Він, зокрема, наголосив, що питання протидії корупції з кожним роком стає все важливішим для майбутнього нашої держави, адже влітку цього року Україна набула статусу кандидата на членство в ЄС. І це, за його словами, накладає додаткової відповідальності на Парламент України у адаптації вітчизняного законодавства до європейського, зокрема і у питаннях протидії корупції.

«Парламент працює саме над процесом, який мінімізує питання впливу корупції на державу. Тому дуже важливо, щоб на підставі тих конструкцій, які ми проводимо в наше законодавче поле, коефіцієнт корисної дії перетворився у те результативне, що вони дали Україні для викорінення цього явища», — зазначив Голова Верховної Ради України.

Водночас він закцентував, що питання кримінальної відповідальності саме юридичних осіб потребує фахової дискусії. Ця концепція, на його думку, не реалізована в суспільстві у повному обсязі та існує певна неузгодженість у правовій діяльності.

«Є окремі інститути, які спрацювали, наприклад, в успішному застосуванні інституту цивільної конфіскації. Але разом ми маємо напрацювати той механізм, який ґрунтуватиметься на передовому досвіді провідних країн світу в сфері антикорупційної діяльності, зокрема, в притягненні до відповідальності посадової особи, відповідно і юридичної особи», — наголосив Руслан Стефанчук, зауваживши, що в цьому процесі  важливо не лише імплементувати, а й зробити впроваджені інструменти дієвими та ефективними в українському правовому полі.

Голова Верховної Ради України також закликав присутніх фахівців доєднатися до парламентаріїв у напрацюванні конкретних законодавчих пропозицій щодо правозастосовної діяльності.

 «Корупції однозначно не повинно бути місця в нашому житті. Сьогодні ми маємо докласти максимум зусиль для очищення сфери господарювання від її проявів. Це надасть нам додаткові ресурси, які зараз так необхідні у боротьбі з державою-агресором», — підкреслив Руслан Стефанчук насамкінець виступу.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50
16 квітня 2024 17:31
16 квітня 2024 16:15
16 квітня 2024 14:00