«Одне з основних завдань України — залучити світ до конкретної реалізації пунктів формули миру. Ми маємо повернути Прапор України в усі міста та громади, маємо забезпечити реальну відповідальність держави-терориста за цю війну, маємо гарантувати безпеку всіх поколінь українців після закінчення цієї війни», — наголосив насамперед Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко під час виступу у Парламенті Естонії (Рійгікогу).

Перший віцеспікер зауважив, що 15 листопада цього року Президент України Володимир Зеленський у віртуальній промові перед лідерами G20 представив мирний план із десяти пунктів щодо припинення війни росії в Україні: «Формула миру складається з десяти пунктів — від ядерної безпеки до відновлення територіальної цілісності нашої держави, від енергетичної безпеки до повернення всіх військовополонених і депортованих, які утримуються на території росії».

«Справжній мир принесе українська перемога. Ця мета цілком досяжна, і ми це довели успішними контрнаступами у Харкові та Херсоні цієї осені. Перемога України буде також перемогою Європи та Заходу», — акцентував Олександр Корнієнко.

Водночас Перший заступник Голови Парламенту України зауважив, що «поки ми розмовляємо, росія продовжує бомбити українські міста, вбиваючи мирних українців з єдиною метою, — знищити Україну та ліквідувати українців як націю».

 

«Війна росії проти України продемонструвала цінність стабільності в нашому регіоні», — зазначив Олександр Корнієнко, додавши, що це одна з історичних помилок російського лідера: «Своєю варварською агресією він лише довів, що безпека України та східноєвропейського регіону критично важлива для глобальної безпеки, а будь-яка агресія в нашій частині світу — глобальний злочин».

Окрім того, Олександр Корнієнко акцентував, що, аби відновити справедливість, росія має відповісти за політику геноциду. Він висловив вдячність Естонії за підтримку створення Міжнародного спеціального трибуналу щодо злочину агресії російської федерації проти України.

«Ми вдячні всім нашим партнерам, які були з нами на всьому шляху. Дякуємо Естонії за її величезну політичну, військову, гуманітарну та фінансову підтримку. Естонія першою визнала російські злочини в Україні геноцидом на рівні Парламенту, однією з перших оголосила російський режим терористичним і першою почала практичне відновлення Житомирської області. Естонія залишається рішучим прихильником членства України в ЄС і НАТО», — зазначив він.

Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко висловив переконання, що у важкі часи немає іншого шляху подолання глобальних викликів, окрім єдності: «Разом подолаємо всі труднощі та забезпечимо відновлення миру — в Україні, Європі та світі».

«У росії ще є ракети й перевага в артилерії, а у нас є те, чого немає та не буде в окупанта. Ми захищаємо свій дім — це дає нам найсильнішу мотивацію. Ми боремося за свободу України та всієї Європи. Це об’єднує весь світ навколо України», — наголосив насамкінець Перший віцеспікер.

Довідково. До складу делегації також входять Голова групи з міжпарламентських зв'язків з Естонською Республікою Арсеній Пушкаренко, народні депутати України: Віталій Безгін, Роман Грищук, Тетяна Грищенко та Павло Бакунець, а також Надзвичайний і Повноважний Посол України в Естонській Республіці Мар’яна Беца.

 

 

 

 

 


 
Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

25 квітня 2024 16:05
24 квітня 2024 14:54
23 квітня 2024 18:12
18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50