Голова Парламенту України Руслан Стефанчук разом із Уповноваженим Верховної Ради України Дмитром Лубінцем провів зустріч із делегацією Міжнародного Інституту Омбудсмана (ІОІ) на чолі з Президентом Інституту  Крісом Фільдом.

Руслан Стефанчук висловив слова щирої вдячності омбудсманам за постійну підтримку України у сфері прав людини, її гарантій і захисту, за  демонстрацію особистої сміливості у непростий для України час.

«Це є прикладом професійності і відваги для керівників світових правозахисних інституцій. Ви не на словах, а на ділі демонструєте відданість ідеалам захисту прав людини і свободи», — наголосив Голова Українського Парламенту.

Особисту подяку він висловив Президенту Крісу Фільду за внесок у виключення омбудсмана рф Тетяни Москалькової зі складу Інституту, назвавши це «актом справедливості».

Крім того, Голова Українського Парламенту закцентував на особливо високому рівні співпраці ІОІ з Офісом Омбудсмана України Дмитра Лубінця і висловив сподівання на посилення та поглиблення подальшого співробітництва організацій.

«Такого рівня співпраці та самовідданості у відносинах між нашими інституціями не було впродовж попередніх тридцяти одного року незалежності України і для нас є важливим, що ви продовжуєте підтримувати святість і непорушність ідеалу прав людини в Україні», — підкреслив Руслан Стефанчук.

Він, зокрема, зауважив, що для нашої держави питання порушення прав людини сьогодні звучить як ніколи гостро, адже щодня, щохвилини порушуються найбільш фундаментальні права і свободи українців з боку росії та її громадян.

«росія, як держава-агресор, комплексно порушує всі права українців. Одні громадяни рф обирають своїм президентом терориста, другі тиснуть на кнопки у парламенті на підтримку агресії, треті тиснуть на гачок автоматів, щоб знищувати українців.

Але ми маємо що протиставити їм — високу цінність прав людини, наше відношення до кожної конкретної людини», — підкреслив Голова Українського Парламенту, принагідно нагадавши, що саме такі цінності закладені у Конституції України, Основному Законі нашої держави.

Тому, за його словами, ми боремося за кожне життя, за кожну долю, за право кожного українця на свободу та вільний вибір.

«Кожне життя, яке нам вдається врятувати, це наш конкретний внесок в існування верховенства права і прав людини у світі. І оскільки за нами такі високі цінності — ми неодмінно переможемо. Тому що це і є справедливість!», — підкреслив Руслан Стефанчук. 

Президент Міжнародного Інституту Омбудсмана (ІОІ) Кріс Фільд зі свого боку висловив захоплення мужністю та сміливістю українців, української влади та українських воїнів, які стали «натхненням для кожного омбудсмана у світі».

«Україна стоїть на сторожі прав людини, верховенства права, свободи. Ви боретеся з агресором, який стоїть на стороні тиранії. Ніхто не забуде, що Україна робить для всього світу. Ви перемагаєте у цій війні і ви переможете!», — висловив впевненість Кріс Фільд.

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець також подякував своїм колегам за сталу та потужну підтримку, зокрема у питанні виключення представника росії з найбільшої світової організації омбудсманів.

«Також ми разом вже напрацьовуємо механізми співпраці з іншим міжнародним  інституціям, які ще досі не прийняли такого важливого рішення, як виключення представників рф зі своїх лав», — повідомив Дмитро Лубінець

Крім того, він зазначив, що за допомоги Міжнародного Інституту Омбудсмана, планується  низка заходів для інформування правозахисників та омбудсманів  у всьому світі про ситуацію в нашій державі.

«Це ми можемо назвати тільки одним словом – геноцид. Тому закликаю наших гостей використати свій шалений авторитет серед спільноти омбудсманів світу, щоб допомогти Україні продовжити процедуру визнання національними парламентами держав світу геноциду Української нації, який сьогодні здійснює росія», — звернувся до колег Дмитро Лубінець.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

28 березня 2024 13:08
28 березня 2024 09:26
27 березня 2024 15:04
27 березня 2024 12:20
27 березня 2024 09:30
26 березня 2024 13:30
26 березня 2024 11:24
26 березня 2024 09:30
25 березня 2024 17:47
25 березня 2024 10:33