«Україна відчуває та бачить підтримку світу — справжні друзі завжди поруч!» — наголосив насамперед Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко під час робочої зустрічі з делегацією парламентської групи дружби з Україною Парламенту Республіки Австрія на чолі з Головою Гельмутом Брандштеттером.

Перший віцеспікер зауважив, що між Україною та Австрією триває динамічний розвиток міжпарламентського діалогу: «Вдячні за підтримку всіх ініціатив — ухвалені резолюції та заяви із засудженням війни рф і скоєних її військами злочинів в Україні».

«Зараз ми виконуємо домашнє завдання, як кандидати у члени Європейського Союзу. Але вже наступного року наша мета — почати перемовини за вступ і стати членами європейської спільноти», — акцентував Олександр Корнієнко, додавши, що розраховує на подальшу підтримку Верховної Ради України відповідними парламентськими групами дружби.

Окрім того, Перший заступник Голови порушив питання важливості визнання Голодомору 1932-1933 років геноцидом Українського народу, висловивши сподівання, що відповідне рішення ухвалить й австрійська сторона. «Мав нагоду наголосити на важливості визнання росії державою-терористом чи спонсором тероризму, адже країна це підтверджує своїми вчинками — масовані атаки та обстріли, які спричиняють критичну ситуацію та наслідки й за межами України», — додав він.

Водночас Перший віцеспікер висловив вдячність Австрії за швидку допомогу Україні, зокрема, за надання трансформаторів, аби подолати проблемні питання відновлення, пов’язані з ракетним енергетичним та інфраструктурним терором рф. Також він подякував за участь Австрії в ініціативі Президента України Володимира Зеленського «Grain from Ukraine»: «Попри складні умови, Україна разом із партнерами допомагає країнам Африки, які зараз теж потребують підтримки у цій непростій ситуації».

«Спільні дії, спільні рішення, спільний тиск — разом зупинимо агресора та досягнемо миру, до якого приведе перемога України», — насамкінець наголосив Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко.

Довідково. З українського боку у заході також взяв участь народний депутат України, Голова підкомітету з питань правового регулювання та аналізу діяльності спеціальних органів у сфері запобігання і протидії корупції Комітету Верховної Ради України з питань антикорупційної політики Олександр Ткаченко, з австрійського — заступник голови комітету з питань Конституції Вольфганг Герстль, заступник голови комітету з прав людини Гаральд Трох та заступниця голови комітету з прав людини Єва Ернст-Чичичь.

 

 


 
Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50
16 квітня 2024 17:31
16 квітня 2024 16:15
16 квітня 2024 14:00