Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко провів робочу зустріч із делегацією Європейської безпекової організації GLOBSEC. 

Обговорили, зокрема, безпекову ситуацію в Україні та Європі, яка зазнала небезпеки через неспровоковану розпочату рф війну проти України, надання військової допомоги, зокрема, систем протиповітряної оборони, а також питання створення Спеціального міжнародного трибуналу щодо злочину агресії рф проти України. 

«Європейська безпека вирішується в Україні. Коли співпраця переходить у системну, це свідчить про те, що наші взаємини — міцні й потужні. І ми можемо разом багато досягти», — наголосив насамперед Перший віцеспікер. Він додав, що, попри те, що розпочалася зима, на Сході України тривають запеклі бої, адже рф не зменшує тиск, а навпаки намагається збільшити за рахунок свіжих мобілізованих підрозділів: «Наші ЗСУ максимально сконцентровані, героїчно протистоять цій навалі, але Україна й надалі потребує постійної військової допомоги, яку треба не просто залишити на поточному рівні, а збільшувати за можливості».

Окрім того, Олександр Корнієнко зазначив, що паралельно з активною фазою війни на лінії фронту, рф продовжує терористичні обстріли житлової та енергетичної, цивільної інфраструктури на всій території України: «Завдяки допомозі партнерів, постачанню систем ППО відбиваємо більшу частину цих ракет, але нам необхідне продовження підтримки ППО, аби захистити українські міста від ракет, а населення — від холоду та темряви взимку».

Водночас Перший заступник Голови Верховної Ради України висловив вдячність за активну участь у питанні відповідальності російської федерації: «Пам’ятаємо, що в рамках заходів Європейської безпекової організації GLOBSEC окремо порушувалося, зокрема,  створення  Спеціального міжнародного трибуналу щодо злочину агресії рф проти України. Олександр Корнієнко зауважив, що нині триває серйозне просування цього питання, зокрема, готується резолюція Генеральної асамблеї Організації Об’єднаних Націй.

Зі свого боку, Голова Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександр Завітневич наголосив, що на Україну чекає величезна кількість роботи за дорожньою картою до європейських інституцій, а також, що є одним з основних завдань профільного Комітету Верховної Ради України, — повноцінне членство в НАТО. Він також повідомив, що члени Комітету безпосередньо відвідують фронт, зокрема, 6 грудня перебували з візитом а Донеччині, де тривають найжорсткіші бої та противник намагається здійснювати наступальні операції.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50
16 квітня 2024 17:31
16 квітня 2024 16:15
16 квітня 2024 14:00