Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук в рамках візиту до Литовської Республіки провів робочу зустріч із Маршалком Сенату Республіки Польща Томашем Гродзьким.

Голова Українського Парламенту на початку зустрічі наголосив на тому, що український народ знову і знову висловлює свою подяку Польщі та польському народові за їхнє лідерство у питанні підтримки України. Він також наголосив, що той діалог, який існує між парламентами України та Польщі, досяг сьогодні дуже високого рівня.

«Це велика титанічна робота усіх. Цьому сприяють наші народи, тому що українці отримують шалену допомогу від великого польського народу. Ми дуже це цінуємо і за це вдячні», — підкреслив Руслан Стефанчук.

Він також відзначив особистий вклад Томаша Гродзького у посилення співпраці та зв’язків двох парламентів та подякував за його персональне лідерство та  спільну позицію з українськими колегами щодо розв’язаної росією війни.

«Якщо хтось ще мав ілюзії про якусь не таку росію чи про інших росіян, сьогодні ми бачимо — всі скинули маски, світ бачить, хто є хто. І тому я дуже ціную, що з першого дня війни ми – на одному боці, ми мислимо, як цивілізовані люди, а не як варвари, що сьогодні проявляють свою суть цією війною», — наголосив Голова Парламенту України. 

Він висловив впевненість, що зупинити варварство росії може тільки великий та спільний спротив наших країн, наших збройних сил, наших народів. І тут одне з перших місць займає дружня Польща, зокрема її Парламент, який завжди на вістрі першості у прийнятті рішень на  допомогу Україні. 

 «За цінності Європейського Союзу українці кладуть найцінніше, що у них є: своє життя і здоров'я. Вони це доводять на полі бою. І це, як ніхто, розуміють у Польщі. Ми отримуємо від польського Сенату і Сейму максимальну підтримку. Це справді відчувається», — подякував польським колегам Голова Верховної Ради України. 

Під час зустрічі учасники обговорили питання посилення міжпарламентського співробітництва за вже існуючими напрямами у підтримці та допомозі Україні у її боротьбі з агресором. Зокрема йшлося про  військовий аспект, технологічні рішення, гуманітарну та фінансову підтримку, адвокацію Польщі у нашому поступі євроінтеграційним та євроатлантичним шляхом.

Маршалок Сенату Республіки Польща Томаш Гродзький подякував українському колезі за висловлену довіру та щиру вдячність польському народові за підставлене плече у важку годину. 

«Наша підтримка України залишається стабільною до кінця війни, до вашої перемоги. Українці — дуже наполегливий та впертий народ і я вражений силою їх спротиву і хоробрістю.

Ми переживаємо це разом. Зціпимо зуби, але доб’ємося  спільної перемоги», — наголосив Томаш Гродзький.

 

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50
16 квітня 2024 17:31
16 квітня 2024 16:15
16 квітня 2024 14:00