Українська делегація на чолі з Першим віцеспікером Олександром Корнієнком провела робочі зустрічі з Головою Асоціації КОІМА КІМ Бйонг-Гваном та представництвом компанії POSCO у межах візиту до Республіки Корея. 

«Український бізнес тримає на своїх плечах економіку країни», — наголосив Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко під зустрічі з Корейською Асоціацією Імпортерів КОІМА. 

Зокрема, під час зустрічі йшлося про те, як можна відкрити корейський ринок для українських виробників: «Адже все, що зроблено в Україні, — зараз не лише модно, а й дуже якісно».

Олександр Корнієнко проінформував присутніх, що попри війну, розв’язану рф в Україні, «продовжуються виконуватися серйозні кроки, аби українська економіка ставала більш відкритою та стабільною. Він зазначив, що в умовах складнощів із бюджетом цього року, Україна все ж змогла передбачити достатню підтримку експортерів: «Продовжуватимемо економічну активність, зокрема, щодо можливості візитів українських груп бізнесу, підприємців до Кореї для презентацій і нових контрактів». 

Водночас українська парламентська делегації мала нагоду провести зустріч із представництвом компанії POSCO International. Олександр Корнієнко повідомив присутнім про енергетичну кризу в Україні та наслідки обстрілів росією українських міст й об’єктів критичної інфраструктури: «Українці зараз дуже об’єднані перед обличчям загрози — ми не здаємося та всі разом, кожен на своєму фронті рухається до закінчення війни, перемоги та миру в країні». 

Окрім того, Перший віцеспікер проінформував про досягнення України у різних напрямах: як у військовому — про деокупацію українських територій, так і про вдало проведені реформи, розвиток ІТ-галузі, зокрема, упровадження «Дія.City». «Проте росія продовжує скоювати терористичні акти та руйнувати міста», — акцентував Олександр Корнієнко, додавши, що саме тому Україна потребує допомоги у відновленні та реконструкції своїх територій.

«Президент України Володимир Зеленський запропонував десять пунктів для досягнення миру, а в цей час рф випустила 100 ракет по території України», — заявив Перший заступник Голови Парламенту, наголосивши, що Європейський Парламент у середу, 23 листопада, вже визнав російську федерацію державою-спонсором тероризму.

«Для нас важливо посилення санкційної політики та продовження тиску проти росії. Вдячні Південній Кореї за допомогу та підтримку всього Українського народу», — насамкінець резюмував Перший віцеспікер Олександр Корнієнко. 

 

Довідково. Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко на чолі парламентської делегації 24-26 листопада перебуває з робочим візитом у м.Сеул, Південна Корея.

До складу делегації також входять народні депутати України, члени Комітету Верховної Ради України з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва: голова Комітету Олександр Мережко та членкиня Комітету Ольга Руденко.

Робочий візит має на меті поглиблення міжпарламентської співпраці в регіоні Глобального Півдня, зокрема, з країнами Південно-Східної Азії.

 

 
Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

28 березня 2024 15:56
28 березня 2024 15:26
28 березня 2024 14:37
28 березня 2024 14:37
28 березня 2024 13:08
28 березня 2024 09:26
27 березня 2024 15:04
27 березня 2024 12:20
27 березня 2024 09:30
26 березня 2024 13:30