Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко провів робочу зустріч із Віцеспікером Національної Асамблеї РК ЧОНГ У Теком у межах візиту української парламентської делегації до країн Південно-Східної Азії, а саме — м. Сеул, Південна Корея. 

Насамперед Перший віцеспікер висловив вдячність Республіці Корея «за послідовну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України перед обличчям  російської збройної агресії». 

Українська делегація, до якої також входять народні депутати України, члени Комітету Верховної Ради України з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва: голова Комітету Олександр Мережко та членкиня Комітету Ольга Руденко, проінформували колег про складну ситуацію в Україні, зокрема, через нещодавні чергові ракетні обстріли енергетичної інфраструктури України, скоєні державою-терористом російською федерацією. 

«Війна в Україні стосується кожного, так само у світі є наслідки цієї жахливої війни. Тому для нас дуже важливо, коли справжні друзі й партнери нас послідовно підтримують, як це робить Південна Корея», — наголосив Олександр Корнієнко. 

Водночас він зауважив, що Україна потребує подальшої підтримки, особливо у посиленні тиску проти російської федерації: «Коли країна хоче рухатися до миру, вона не збільшує кількість обстрілів, це нелогічно. Тому просимо всіх своїх друзів, щоби кожен, у межах своїх можливостей, здійснював цей тиск». 

«Ми парламентарії та розуміємо, що парламент — це серце кожної країни, демократії, народу. Це ті, хто представляють думки. Тому дуже важливо вести міжпарламентський діалог і діяльність», — наголосив насамкінець Перший заступник Голови Парламенту, зазначивши, що задоволений активним розвитком міжпарламентського діалогу між українськими парламентаріями та колегами з Національної асамблеї. 

Окрім того, Олександр Корнієнко висловив пропозицію щодо проведення спільного засідання комітетів України та Республіки Корея, які займаються питаннями міжнародних відносин та енергетичної безпеки, для обміну інформацією та пошуку через діалог кращого вирішення тимчасових проблем України. 

«Вважаємо парламентські групи дружби, що вже тривалий час існують у наших парламентах, потужним інструментом взаємодії. Сподіваюсь, наша плідна співпраця продовжуватиметься і надалі», — резюмував Олександр Корнієнко. 

Довідково. Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко на чолі парламентської делегації 24-26 листопада перебуває з робочим візитом у м. Сеул, Південна Корея. Перший віцеспікер відвідує Республіку Корея у межах візиту української парламентської делегації до країн Південно-Східної Азії.

Робочий візит має на меті поглиблення міжпарламентської співпраці у регіоні Глобального Півдня, зокрема, з країнами Південно-Східної Азії.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50
16 квітня 2024 17:31
16 квітня 2024 16:15
16 квітня 2024 14:00