«Президент України Володимир Зеленський визначив десять умов встановлення миру з росією. Це радіаційна та ядерна безпека, продовольча безпека, енергетична безпека, звільнення всіх полонених і депортованих, виконання Статуту ООН і відновлення територіальної цілісності України та світового порядку, виведення російських військ з території нашої країни у межах, визнаних у Конституції 91-го року, припинення бойових дій, повернення справедливості, протидія екоциду, недопущення ескалації та фіксація закінчення війни. Виконання цих умов можна почати вже завтра», — наголосив Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко на 43-й Генеральній асамблеї МА АСЕАН від України у частині заяв голів делегацій країн-спостерігачів.

Перший віцеспікер зауважив, що реалізація цих умов може зайняти певний час: «Але ці дії вимагають певних заходів як із нашого боку, так і всього цивілізованого світу»: «Продовжимо розширювати економічні й політичні кооперації, забезпечуючи зріст і добробут світу разом».

Від імені Верховної Ради України Олександр Корнієнко висловив вдячність Королівству Камбоджа за запрошення на 43-у Генеральну Асамблею Міжпарламентської Асамблеї країн АСЕАН і можливість звернутися до авторитетного парламентського форуму: «Ми високо цінуємо рішення надати Україні статус спостерігача у цій міжнародній впливовій організації Південно-Східного регіону, яка плідно працює вже впродовж 45 років».

Перший віцеспікер зауважив, що інтенсифікація відносин між парламентаріями України та країн-членів АСЕАН дозволить зробити загальний вклад в ефективну імплементацію спільних завдань, обмін поглядів та створення стійкої платформи для плідного та надійного співробітництва у багатьох сферах. Зокрема, це вікно можливостей для України у частині укріплення міжпарламентського політичного діалогу, збільшення спільної торгівлі, просування ІТ-кооперації тощо.

Окрім того, Олександр Корнієнко зауважив, що приєднавшись 10 листопада 2022 року до Міжнародної угоди про дружбу й співробітництво Південно-Східної Азії, Україна стала надійним партнером АСЕАН у питаннях захисту спільних цінностей: «Вступ України у цю Угоду слугує додатковим підтвердженням дружби й співробітництва».

«Ми підтримуємо глобальний порядок, заснований на правилах, мирному співіснуванні, міжетнічній і міжрелігійній толерантності. Тоді, коли світ зустрівся з невизначеністю, провалом верховенства міжнародного права та новими загрозами, Україна готова стати пліч-о-пліч із АСЕАН, вирішуючи ці проблеми», — акцентував Перший віцеспікер.

Насамкінець Перший заступник Голови  Верховної Ради України наголосив, що сьогодні в Україні — День Гідності та Свободи — і складно уявити, що можна побудувати стійкий світ і мир без цих цінностей: «Ось, чому для України дуже важливо й надалі консолідувати зусилля членів міжнародної спільноти, зокрема, АСЕАН, аби зупинити жорстоку російську агресію проти України і якомога швидше відновити мир на багатостраждальній українській землі».

Довідково. Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко на чолі парламентської делегації перебуває з робочим візитом у Королівстві Камбоджа 21-23 листопада 2022 року.



 
Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

25 квітня 2024 16:05
24 квітня 2024 14:54
23 квітня 2024 18:12
18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50