На цьому Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук наголосив під час зустрічі із Прем‘єр-міністром Хорватії Андреєм Пленковичем, яка відбулася на теренах Першого Парламентського саміту Кримської платформи у хорватському Загребі.

На початку зустрічі «зі справжнім другом України» Руслан Стефанчук висловив глибоку вдячність Хорватії за організацію унікального потужного заходу, зокрема за особистий вклад пана Пленковича у його проведення.

«Це надзвичайно важливо, тому що вкотре підкреслює високий рівень відносин, який існує між Україною і Хорватією. Це ще один приклад великої допомоги та підтримки, яку ми відчуваємо з вашого боку особисто і з боку хорватського народу», — наголосив Руслан Стефанчук, принагідно передавши також слова вдячності Хорватії та хорватському народу за сталу підтримку України від Президента України Володимира Зеленського.

Під час зустрічі сторони обговорили основні завдання та напрями діяльності Саміту, зокрема питання, які будуть у фокусі уваги пленарного засідання 25 жовтня: глобальна безпека через призму анексії Криму, визнання росії державою-терористом, посилення санкційної політики для російської федерації, можливості підтримки України у різних сферах, зокрема гуманітарній та військовій,  та підтримки нашої держави на шляху до Європейського Союзу і НАТО.

Принагідно, Голова Парламенту України подякував Прем‘єр-міністру Хорватії за чітку та зрозумілу позицію на шляху євроінтеграційних прагнень України, зокрема отримання статусу кандидата у члени Європейського Союзу.

«Хорватія була однією з перших країн, яка висловились за такий шлях. Ми також сподіваємося  на комплексну підтримку нашого напряму у НАТО. Для України ці два шляхи — це повернення до свого європейського дому», — зазначив Руслан Стефанчук, закликавши також Хорватію доєднатися до комплексної відбудови України та розмінування її територій.

Насамкінець зустрічі, Голова Парламенту України закцентував, що для нас є дуже цінним досвід Хорватії у  боротьбі за незалежність, який сьогодні обидві країни продемонстрували усьому світові.

«Я ще раз хочу подякувати за велику підтримку, за те, що ви робите задля того, щоб наша перемога настала якомога швидше.

Я  вірю, що завтрашній Саміт пройде на найвищому рівні, тому що його унікальність не тільки в кількості учасників, а в духові, який сьогодні існує у Загребі, який сьогодні існує у всій Хорватії, в усьому цивілізованому світі», —  підкреслив Голова Верховної Ради України.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

28 березня 2024 15:56
28 березня 2024 15:26
28 березня 2024 14:37
28 березня 2024 14:37
28 березня 2024 13:08
28 березня 2024 09:26
27 березня 2024 15:04
27 березня 2024 12:20
27 березня 2024 09:30
26 березня 2024 13:30