Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко під час робочої поїздки у Житомирську область взяв участь у першому регіональному «Форумі відновлення. Житомирщина».

 На початку зустрічі Олександр Корнієнко підкреслив, що проведення Форуму є певним символом відновлення України, і саме він стане прикладом для проведення таких заходів по всій країні.

«Що відновлювати в першу чергу? На чому робити акцент? Чи можемо поєднати відновлення із традиційними процесами залучення інвестицій для розбудови інфраструктури? Як встановити такі правила, щоб у жодного бізнесмена у світі не виникало сумніву, що в Україні можна працювати і бути тут успішним?», — визначив головні питання Форуму Олександр Корнієнко.

Він підкреслив символічність того,  що відновлення українських територій після російської навали розпочинається саме з Житомирщини, яка першою зустріла ворога, і у співпраці з Естонією, яка є одним із найбільших друзів України та надійним партнером у міжпарламентському співробітництві.

«З Естонською Республікою у нас завжди були, є і будуть тісні міжпарламентські зв’язки, тому що наші країни мають виборчу та   парламентську демократію. І саме естонський Парламент з перших днів повномасштабного вторгнення підтримував всі наші рішення, направлені на стримування агресора та понесення ним відповідальності за скоєне в Україні», — підкреслив Олександр Корнієнко.

Він нагадав, що Верховна Рада України не припинила своєї роботи в умовах воєнного стану та повномасштабної агресії. Зокрема, були напрацьовані законопроекти, які допоможуть інтенсивно запустити процес відбудови країни, зробити його більш прозорим та привабливим для партнерів, які хочуть підтримати відновлення.

«Парламент багато працює і над покращенням інвестиційного клімату в Україні. Ще на початку вторгнення ми спростили податкову систему, яка сьогодні, мабуть, одна із найліберальніших у світі та Європі. Працюємо над виконанням вимог Європейської комісії для отримання членства в ЄС. Принагідно, хочу подякувати всім нашим партнерам, хто підтримує нас на шляху євроінтеграції. Фактично, ми отримали друге здобуття незалежності, повернення України у сім’ю європейських народів», — наголосив Перший віцеспікер Парламенту.

Він, зокрема, запевнив всіх присутніх колег та партнерів, що Україна ніколи не зійде зі шляху демократії, як би не намагалася цьому завадити держава-агресор.

«росія сьогодні не може перемогти світову коаліцію на полі бою, тому вдається до екстремальних дій. Фактично, ми — за день до анексії наших тимчасово окупованих територій. І, звичайно, вже остання крапля — ядерний шантаж, який лунає з найвищої трибуни Генеральної асамблеї ООН. А це вже перетинання всіх можливих червоних ліній. 

Упоратися з цим ми можемо тільки разом! У нас воює вся країна і нас підтримують народи більшості країн світу і ЄС. Разом переможемо!», — запевнив Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко.

Своєю чергою народний депутат України, керівник групи з міжпарламентських зв'язків з Естонською Республікою Арсеній Пушкаренко у своєму виступі наголосив, що український бізнес відкритий до співпраці, для спільних інвестицій, та закликав іноземних партнерів активніше працювати з регіонами України, більше довіряти державній та місцевій владі.

«Лише спільними кроками ми можемо щось зробити для відбудови України, так, як сьогодні проходимо цей шлях ми з Естонією тут на Житомирщині. Переконаний, що Україна сьогодні — щит цивілізованого світу, свободи, демократії, совісті, країна, яка заслуговує на відбудову і відновлення», — закцентував народний депутат.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

28 березня 2024 15:26
28 березня 2024 14:37
28 березня 2024 14:37
28 березня 2024 13:08
28 березня 2024 09:26
27 березня 2024 15:04
27 березня 2024 12:20
27 березня 2024 09:30
26 березня 2024 13:30
26 березня 2024 11:24