«Верховна Рада України  планує на одному з найближчих пленарних засідань ухвалити в цілому законопроєкт про конкурсний відбір для суддів Конституційного суду», – повідомив Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук в інтерв’ю інформаційному агентству «Інтерфакс-Україна».

«Цей законопроєкт готується до другого читання. Ми дуже уважно вивчаємо всі рекомендації Венеціанської комісії, які надавалися різним країнам з цього питання. Думаю, всі вони будуть імплементовані до другого читання, і тільки-но комітет підготує цей законопроєкт, то на найближче засідання його буде винесено для того, щоб ми прозвітували і перед суспільством, і перед європейською спільнотою про виконання цього питання», – наголосив Голова Парламенту України.

Крім того, він зупинився і на інших законодавчих ініціативах, над якими Парламент працює у рамках виконання семи вимог Європейської Комісії для збереження Україною статусу кандидата у члени Європейського Союзу.

«Щодо питань, пов'язаних із так званим FATF (ухвалення законопроєктів відповідно до стандартів Групи з фінансових заходів (FATF) – ІФ-У): ми вже ухвалили один законопроєкт – №6320 (про новий порядок інформування про бенефіціарів і створення структури власності – ІФ-У), а зараз готуємо ще один, щодо якого тривають дискусії, – це законопроєкт №8008 (про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, отриманих злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового ураження – ІФ-У). Ми хочемо зрозуміти, у якій формі найкраще його прийняти, щоб виконати вже всі вимоги, і щоб у нас не було потреби в ухваленні додаткових законодавчих актів. Тому тільки-но комітет з міністерством визначаться, його одразу буде внесено до зали та проголосовано», – пояснив Руслан Стефанчук.

Законопроєкт «Про медіа» (№2693-д), за його словами, також буде негайно розглянутий на одному з пленарних засідань Парламенту, щойно профільний комітет завершить роботу над поданими до нього поправками.

Водночас Руслан Стефанчук нагадав, що законопроєкт про національні спільноти перебуває на узгодженні в інституціях Європейського Союзу та Ради Європи.

Загалом Голова Верховної Ради України наголосив, що Парламент виконує системну роботу для того, щоби до кінця осені «закрити всі ці гештальти, пов’язані з ухваленням законопроектів, які будуть зараховані Україні для початку переговорів про повноцінне членство в Європейському Союзі».

Водночас Верховна Рада України розробляє законодавчі акти згідно з Угодою про асоціацію з Євросоюзом.

«Думаю, до кінця року ми покажемо також хорошу динаміку і щодо них. Їх близько 40. Вони не впливають на відкриття переговорів про повноцінне членство в ЄС, але від них залежить подальше виконання вимог, які все одно будуть поставлені перед Україною», – додав Руслан Стефанчук.

 

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

28 березня 2024 15:56
28 березня 2024 15:26
28 березня 2024 14:37
28 березня 2024 14:37
28 березня 2024 13:08
28 березня 2024 09:26
27 березня 2024 15:04
27 березня 2024 12:20
27 березня 2024 09:30
26 березня 2024 13:30