Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко взяв участь у Рішельє-форумі публічної служби «Архітектура нової моделі публічної служби».

На початку зустрічі Олександр Корнієнко нагадав присутнім, що у важкі часи, які сьогодні переживає Україна, державні службовці віддано виконують присягу, яку давали українському народові.

«Державна служба і публічне урядування не просто виконують присягу і залишаються вірним їй, а й виконують всі задачі, які стоять перед ними. Незважаючи на обстріли, загибель, на жаль, великої кількості колег, дистанційну роботу, постійні повітряні тривоги, наша система врядування показала свою стійкість, стабільність та витримали перевірку війною. Це бачимо ми — зсередини, це відзначають і наші міжнародні партнери», — підкреслив Перший віцеспікер українського Парламенту.

Він закцентував, що держава робить всі можливі кроки, щоб підтримати систему державної служби та публічного урядування, зокрема, на законодавчому рівні. Так, повідомив Олександр Корнієнко, Верховна Рада України вже ухвалила в першому читанні законопроект про підтримку працівників під час проходження публічної служби у часи війни, про їх соціальний захист і певні компенсації для родин та  вшанування з боку держави тих, хто загинув під час виконання службових обов’язків.

«Це той мінімум, який держава може закласти в наступні бюджети. Це має працювати на рівні закону», — підкреслив Олександр Корнієнко.

Крім того, він зазначив, яким би складним у економічному чи фінансовому плані не був наступний рік, у державної служби є свої глобальні завдання, зокрема,  виконання реформ, які  давно заплановані.

«У нас з’явилося нове велике завдання, яке вийшло на перший план — євроінтеграція та гармонізація на всіх рівнях нашого законодавства, його імплементації та практик застосування», — наголосив Перший заступник Голови Верховної Ради України, додавши, що українська державна служба має ще більше ставати європейською публічною службою.

За його словами, наш європейський поступ потребує змін не тільки на рівні держави, а, насамперед, на рівні кожного окремого службовця. 

«Євроінтеграція починається з себе. Це стосується і людей у суспільстві, і кожного службовця, і зміни насамперед свого світогляду. Наближення до стандартів європейського службовця  починається з кожної особистості, відділу, органу, міністерства тощо. Я думаю, що це нам під силу», — наголосив насамкінець Олександр Корнієнко.
Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

28 березня 2024 15:56
28 березня 2024 15:26
28 березня 2024 14:37
28 березня 2024 14:37
28 березня 2024 13:08
28 березня 2024 09:26
27 березня 2024 15:04
27 березня 2024 12:20
27 березня 2024 09:30
26 березня 2024 13:30