«Особлива зустріч зі Спікеркою Палати Представників Конгресу США Ненсі Пелосі — розмова справжніх друзів», — зазначив Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук, який перебуває з робочим візитом у Німеччині. 

Насамперед Голова Парламенту подякував Сполученим Штатам Америки за лідерство у консолідації світової підтримки України та висловив вдячність Конгресу США за виділення з початку повномасштабної російської агресії майже 53,6 мільярда доларів США: «Це безпрецедентна допомога!»

Спікер Парламенту повідомив, що обговорив із Ненсі Пелосі звірства росіян, катування мирних жителів в Ізюмі та багатьох містах, які росіяни прийшли «визволяти», а також санкції проти рф, заборону видачі віз росіянам і російську пропаганду. «Із першого дня війни ми завжди говорили, що росія має відчути, що вести війну їй економічно боляче», — зазначив Руслан Стефанчук, висловивши вдячність США за санкційний тиск проти росії: «Але для нас дуже важливо, щоби цей тиск не зменшувався, щоби не було винятків, щоби ми могли реально всі разом чинити тиск, коли він спричинить тиск уже в росії. Саме тому важливі як фінансові, так і персональні санкції». 

Окрім того, Руслан Стефанчук заявив, що Україна потрібні зброя, саме тому він передав Спікерці Палати Представників Конгресу США список із військовими потребами Збройних Сил України. 

«Останніми тижнями ситуація кардинально змінилася — Україна почала відновлювати, повертати ті території, які перебували під тимчасовою окупацією», — повідомив Голова Верховної Ради України, додавши, що той напрям, який ми всі підтримуємо, абсолютно правильний: «Підтримка України — це правильний рух». 

Водночас Руслан Стефанчук зазначив, що, станом на сьогодні, за інформацією Міністра внутрішніх справ України, вже зафіксовано 40 тисяч воєнних злочинів, скоєних на території України: «Крім цього, ми зацікавлені у відкритому й чесному розслідуванні. Верховна Рада України ухвалила зміни до Кримінального процесуального кодексу, де надала можливість за найтяжчими воєнними злочинами отримати компетенцію Міжнародного кримінального суду». Він також додав, що Україна відкрита для всіх експертів, які приїжджають до нашої країни та допомагають встановити правосуддя, адже «отримання чесного обвинувачувального висновку рф — це неодмінний складник нашої спільної перемоги». 

«По-перше, росіяни мають програти, по-друге, справедливість має торжествувати, по-третє, санкції мають бути сильними», — наголосила, зі свого боку, Спікерка Палати Представників Конгресу США. Водночас Ненсі Пелосі зауважила, що Сполучені Штати Америки продовжуватимуть конфісковувати та заморожувати активи росії, адже це потрібно, щоби, відбудовуючи Україну, використовувати ці російські гроші: «Вони мають заплатити ціну, власне, для українських потреб це має використовуватись». 

«Ми солідарні у головному. Ніхто не має права малювати нову мапу світу та нав’язувати іншим країнам свої імперські амбіції», — насамкінець наголосив Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук.


 
Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

25 квітня 2024 16:05
24 квітня 2024 14:54
23 квітня 2024 18:12
18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50