«Більш як 200 днів Парламент України є серцем країни, яка воює за свою свободу та цінності всього європейського континенту», — наголосив Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко під час робочої зустрічі з делегацією Королівства Данія. 

Перший віцеспікер акцентував, що дуже важливо, що є такі моменти, коли можна від імені всього Українського народу подякувати народу Данії за підтримку, яка надається у цій боротьбі: «Хотів би  також подякувати за пряму військову, фінансову, гуманітарну та євроінтеграційну підтримку України». 

«Зараз Україна демонструє серйозні надії для всієї Європи, що російська агресія буде подолана. Відповідно, це відбувається завдяки трьом складникам. Перший — хоробрість наших воїнів, другий — воює вся країна, це народна війна, кожен українець воює на своєму місці, третій — ваша підтримка», — зауважив Олександр Корнієнко, додавши, що саме приклад Данії демонструє потужну та гармонічну з різних напрямів підтримку України. 

Водночас Перший заступник повідомив, що Україна потребує допомоги у захисті повітря та морської акваторії, а також підсилення українських військ броньованою технікою.

«Наші хоробрі українські воїни не просто хоробрі, вони навчаються та здобувають нові навички», — повідомив Олександр Корнієнко, висловивши вдячність Данії за проведення навчань у цих проектах, а також сподівання, що співпраця у цьому напрямі продовжуватиметься. 

Окрім того, Перший віцеспікер заявив, що росія буде використовувати осінь і зиму для створення й нагнітання певних настроїв і наративів: «Ми очікували це дещо пізніше, але росія вже почала атаки на нашу критичну інфраструктуру. У мільйонному Харкові третій день перебої з електрикою». Він додав, що Україна розуміє, що цей енергетичний і інфраструктурний шантаж буде лише наростати, продовжуватись і набувати різні форми. «Якщо щодо України, це буде стосуватися прямих фізичних загроз, блекаутів і т.д., то щодо Європи — це фінансово-енергетичний шантаж, який спрямований на захмарне підвищення цін на комунальні послуги й енергоносії», — зазначив Олександр Корнієнко, наголосивши, що у цій важкій ситуації є лише один вихід — об?єднати зусилля та разом із цим боротися: «Вам — економічно, санкційно, підтримуючи нас зброєю. Ми будемо боротися на полі бою». 

«Апетити рф будуть падати, відповідно до того, як вона програватиме у війні. Це як у математиці. Чим швидше програватиме — тим швидше падатиме апетит», — акцентував Олександр Корнієнко, зазначивши, що росія має багато ресурсів, але не має такої логістики й розуміння, як ними правильно користуватися: «Приклад використання нашою армією HIMARS показав, що невелика кількість правильно використаних засобів із нашого боку вщент ламає їх можливість до швидкої логістики».

До того ж, Перший заступник зауважив, що це війна не на одному фронті та певні «порізи» для рф треба робити на різних фронтах: «Тому Україна наголошує про санкції, збільшення компоненту кібербезпеки, переосмислення статусу й ролі України як серйозного безпекового партнера, реконструкції євробезпеки».

«Від імені Верховної Ради України та всього Українського народу, який ми представляємо, можу запевнити, що наша хоробрість і бажання перемогти стає щодня ще більше, ми налаштовані пережити цю зиму, як би складно нам не було. Наш народ готовий далі в цій війні воювати на перемогу», — насамкінець наголосив Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко.

У робочій зустрічі з делегацією Королівства Данія також взяли участь Міністр оборони України Олексій Резніков та заступник Міністра оборони Олександр Поліщук. Після розмови Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко ознайомив делегатів із роботою Парламенту України, показавши колегам сесійну залу.


 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

25 квітня 2024 16:05
24 квітня 2024 14:54
23 квітня 2024 18:12
18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50