«Сполучене Королівство є нашим стратегічним партнером, союзником і справжнім другом у цей історичний для України та всієї Європи час», — наголосив Голова Верховної Ради України під час робочої зустрічі з делегацією Палати Громад Парламенту Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії. Насамперед Спікер Парламенту висловив співчуття з приводу смерті Королеви Єлизавети ІІ від імені Верховної Ради України та всього Українського народу.

«Переконаний, що ці традиції співпраці з Україною та її підтримка обов’язково залишаться у нашій практиці», — зауважив водночас Руслан Стефанчук, вітаючи колег з обранням нового Уряду: «Знаю, що люди, які тут зі мною, усі є фактично україністами. Хочу подякувати за ваше розуміння, за знання України, підтримку, як у безпосередньому житті, так і в парламентській діяльності».

Окрім того, Спікер Парламенту подякував від імені Українського народу за ту підтримку, насамперед військову, фінансову, санкційну, яка надається Україні: «Ви бачили, що ця підтримка немарна. Вчора Україна продемонструвала черговий прекрасний день контрнаступу Збройних Сил України у цій війні. Та підтримка, яку надає нам Велика Британія, США, Канада та інші держави, має значення та є визначальною у переломній ситуації на передньому фронті».

До того ж, Голова Верховної Ради України висловив щиру вдячність кожному британцю, які відчинили двері своїх домівок для українців і дали можливість створити захист і прихисток на території Великої Британії.

«Також надзвичайно важливим для України є подальша підтримка на її шляху зі зближення з Альянсом. Адже стратегічний курс до НАТО залишається нашою стратегічною метою», — зауважив Голова Верховної Ради України, додавши, що весь світ бачить, як успішно українські солдати проходять всі відповідні етапи підготовки, за стандартами Альянсу. Руслан Стефанчук зазначив, що так само вагомим питанням залишається санкційний тиск проти росії: «Велика Британія одна з перших у цьому питанні. Санкційний тиск має стосуватися як секторальних, так і персональних санкцій, котрі застосовуються не лише проти вищого керівництва, але й кожного росіянина, який підтримує цю війну. Важливо не допустити послаблення, винятків, якими росіяни неодмінно скористаються. Вони мають відчути, що санкції для них серйозно й надовго».

Зі свого боку, Депутат Парламенту від Шотландської національної партії Стюарт Макдональд зазначив, що підтримка України не ослабне та завжди залишатиметься пріоритетом Великої Британії. Інші колеги під час зустрічі наголосили, що у Великій Британії всі розуміють, що України зараз бореться за демократію в Європі: «Україна віддає свою кров і за нас, хто живе у Сполученому Королівстві. Ми це маємо пам’ятати, коли надаємо вам зброю».

«Парламент України завжди відкритий для спілкування. Двері нашої Верховної Ради України завжди відчинені для наших друзів. Дуже дякую за те, що ми можемо з вами разом вивести на порядок денний світу Україну, мир, нашу спільну перемогу — на парламентський рівень наших країн», — насамкінець резюмував Голова Верховної Ради України.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

28 березня 2024 15:56
28 березня 2024 15:26
28 березня 2024 14:37
28 березня 2024 14:37
28 березня 2024 13:08
28 березня 2024 09:26
27 березня 2024 15:04
27 березня 2024 12:20
27 березня 2024 09:30
26 березня 2024 13:30