Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко провів зустріч із Головою Парламентського комітету з безпеки Італійської Республіки Адольфо Урсо та подякував  за  візит до України.  «Для нас дуже важливим є цей жест солідарності у такий складний час. Ми високо цінуємо всебічну підтримку та допомогу з боку Італії, яка надається нашій державі з перших днів російської збройної агресії».

Перший віцеспікер висловив окрему подяку Парламенту Італії «за підтримку всіх дій Уряду в цьому напрямі та консолідацію навколо українського питання в політикумі».

Олександр Корнієнко зазначив, що  Український Парламент розраховує на збереження високого рівня підтримки та довіри між нашими країнами й після проведення в Італії парламентських виборів та формування нового Уряду.

«Ми завжди вітаємо всі демократичні виборчі процеси та сподіваємося, що найближчим часом продовжимо роботу з оновленим складом вашого Парламенту, з оновленою президією, мабуть, продовжимо далі просувати ті речі, які розпочали, зокрема,  продовження прямої військової, гуманітарної та фінансової підтримки України і, звичайно, санкційної підтримки — тиску на росію», — наголосив Перший заступник.

Олександр Корнієнко звернувся до Адольфо Урсо з проханням до Парламенту Італії й Парламентського комітету з безпеки «взяти під контроль і до уваги, щоби всі попередні домовленості про пакети військової допомоги були надані, і перейти до розмови про наступний пакет».

Перший віцеспікер запросив керівництво Парламенту Італії до участі у саміті Кримської платформи у парламентському вимірі, проведення якого планується у місті Загребі 25 жовтня цього року у форматі живого спілкування. «Вдячний за участь Голови вашого Уряду пана Драгі в онлайн-саміті Міжнародної платформи, який був у серпні, і хотів би запросити тепер на парламентський саміт, який продовжить нашу дуже важливу дискусію про ті злочини, які російська федерація скоює, про статус Криму. А також щодо  безпекової ситуації у Чорному морі, у Середземноморському басейні тощо», — зауважив Олександр Корнієнко й додав: «Ми знаємо, що Італійська Республіка — одна з найбільших і найвагоміших партнерів у Середземноморському басейні, який піклується, зокрема, про морську безпеку. І нам дуже важлива була би парламентська співпраця у напрямі безпеки Чорноморського, Середземноморського басейнів, чим ми зараз теж активно займаємось».

Сторони обговорили подальше українсько-італійське міжпарламентське співробітництво й були одностайні у необхідності їх поглиблення. У цьому контексті Адольфо Урсо дав зрозуміти, що продовження досягнутих угод буде забезпечено.

Співрозмовники також обмінялися думками щодо проблем і перспектив осінньо-зимового періоду, тривалості війни, нелегітимних фейкових «референдумів» на тимчасово окупованих українських територіях, ядерного шантажу з боку росії та військових дій на території ЗАЕС, що несе ядерну загрозу людству.

Порушуючи питання повоєнного відновлення України, Олександр Корнієнко адресував подяку італійській громадськості за ініціативу долучитися до відбудови Бучі, зруйнованої російськими агресорами, і запропонував парламентам стати майданчиком обговорення таких ініціатив.

 

 

 

 

 

 

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

25 квітня 2024 16:05
24 квітня 2024 14:54
23 квітня 2024 18:12
18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50