Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко зустрівся із делегацією  представників партії «Альянс лібералів і демократів за Європу» (ALDE)».

На початку зустрічі Олександр Корнієнко висловив вдячність європейським колегам за візит до Києва та за допомогу їхніх країн, без якої наша боротьба проти агресора була б набагато складнішою.

Він наголосив, що, попри війну, Україна продовжує свій поступ на шляху до європейської інтеграції, тому кожна порада, допомога та досвід європейських парламентаріїв є важливими, аби Україна пройшла цей шлях достойно та з найменшими помилками.

«Великі партії, як ваша, це важливі носії демократії, суверенітету всієї спільноти Європейського Союзу. І це велика можливість для нас працювати спільно за тими напрямами, які головні зараз і для України, і для Європи», —  зауважив Перший віцеспікер українського Парламенту.

Він наголосив, що росія і далі продовжує свій наступ на Європу, використовуючи інформаційний та економічний шантаж, з метою продовження війни та знищення України як держави, і тут дуже важливою є позиція таких великих партій, як  ALDE.

«російська федерація не зупиняється в своєму наступі на Україну. Вона і далі буде намагатися наступати і на Європу — економічно та політично. Ми сподіваємось, що російські реактивні системи та ракети не перетнуть кордони Європи, але вже давно перетнуті кордони щодо гібридної війни з боку росії», — зазначив Олександр Корнієнко та закликав колег використовувати всі можливі майданчики для донесення правди та розвінчання брехливих наративів про «втому» від війни в Україні, яка сьогодні захищає від російської навали не тільки свої кордони, а й кордони Європи.

Також на зустрічі піднімалися питання реформ, які Україна проводить для набуття повноправного членства в Європейському Союзі.

Олександр Корнієнко проінформував колег про роботу Парламенту над  євроінтеграційними законопроектами. Учасники зустрічі обговорили вже ухвалений у першому читанні Закон про медіа, проекти щодо національних меншин, захисту прав людини, лібералізацію податкового законодавства тощо.

«Наша спільна мета до кінця цього року вирішити всі питання, пов'язані з кандидатством в ЄС. Будемо шукати можливість більш тісно співпрацювати на рівні комітетів наших парламентів для її досягнення»,— закцентував Перший віцеспікер українського Парламенту.

Крім того , він наголосив, що є ще кілька питань, де важливою є співпраця із європейськими колегами. 

 «Активізувався формат Кримської платформи, результатом якої стало  створення міжпарламентської міжнародної платформи і ми запрошуємо всіх до участі. Питання безпеки у Чорноморському регіоні також зараз важливе для всіх присутніх представників країн, тому, що це тема безпеки морських європейських держав, зокрема, країн Балтії», — зазначив Олександр Корнієнко, запросивши також країни до майбутньої відбудови України та інвестицій в  нашу економіку.

«Разом ми зможемо швидше перемогти і почати відбудовувати Україну в єдиній сім'ї європейського народу»,— підкреслив насамкінець Перший заступник Голови Верховної Ради України.

 

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

25 квітня 2024 16:05
24 квітня 2024 14:54
23 квітня 2024 18:12
18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50