Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко взяв участь у зустрічі із делегацією депутатів міжпарламентської мережі держав-членів Євросоюзу «United for Ukraine» (U4U, «Об’єднані для України»).

Перший віцеспікер Українського парламенту подякував європейським колегам за їх сталу та потужну підтримку України та за знаковий візит у такі важкі часи. Він нагадав, що Верховна Рада під час війни, яка точиться вже пів року, працює результативно, ухвалюючи необхідні закони.

За його словами, останнім часом росія посилює тиск на всіх можливих фронтах, щоб використати свій останній шанс у цій боротьбі, тому сьогодні ще більш важливою стає підтримка України світом та недопущення зменшення тиску на державу-агресора, що стосується, зокрема, запровадження і посиленні санкцій, економічного та енергетичного тиску.

«Ми розуміємо, що зараз розгорнеться ще один театр бойових дій, — економічних, енергетичних, пов’язаних з теплом у ваших оселях, в оселях ваших виборців, пов’язаних з виживанням вашої промисловості. Ми не хотіли би, щоби  на цьому тлі розмови про те, що хтось втомився від України, почали перетворюватися на дії. Для нас головне і визначальне — щоби цієї осені від України ніхто не втомився. Ми не втомилися воювати півроку, але у нас ще багато сил продовжувати цю війну стільки, скільки треба буде до Перемоги», — наголосив Перший заступник Голови Верховної Ради України.

Олександр Корнієнко підкреслив, що у підтримці України велику роль відіграє міжпарламентська дипломатія, про що свідчить символічний візит делегації «U4U» до Києва у День Державного Прапора України та напередодні Дня незалежності нашої держави. І саме парламентарії, за словами політика, мають підтримувати у суспільстві  необхідний рівень дискусії, інформування та участі в тих чи інших рішеннях парламентів, особливо у питаннях, які стосуються України та її підтримки.

 «У нас попереду багато викликів, які можуть перетворюватися у стейтменти у ваших парламентах, у пропозиції до законопроектів. І нам важливо, щоби масштаби і обсяги допомоги, яка надходить в Україну збільшувалися», — акцентував Перший віцеспікер Українського парламенту додавши, що потреби, наприклад, у озброєнні є сталими, а сьогоднішня зустріч у Києві якраз і є одним із  результатів дії міжпарламентської дипломатії у вирішення цього питання.

«Так, як воює українська армія, мабуть, в світі ще ніхто не воював, —  настільки обережно вона ставиться  і до техніки, і до людей. І ми дуже вдячні  країнам, які з нами співпрацюють», —  наголосив Перший віцеспікер і запевнив: «З вами Україна буде щедро ділитися не лише емоційно своєю перемогою, а й набутим військовим досвідом: спостереження, висновки, експертиза, яка зараз в українських військових найбільша в Європі, — ми будемо цим ділитися та вибудовувати систему нашої спільної безпеки разом».

Також, Олександр Корнієнко нагадав, що 23 серпня розпочала свою роботу Кримська платформа, до роботи якої він запросив приєднатися і європейських колег. На його переконання, повернення українського Криму зараз у фокусі уваги української влади і залишатиметься важливим до повної нашої Перемоги з поверненням всіх тимчасово окупованих територій.

«Саме Крим стане врешті решт тим ключем до питання чорноморської безпеки, яке є частиною питання середземноморської безпеки», — зауважив Олександр Корнієнко, наголосивши, що всі питання, які війна порушила в Європі, є фундаментальними, стосуються світового порядку, і тому парламентам та парламентаріям, урядам та урядовцям, народам потрібно разом шукати вихід для їх вирішення.

«Разом будемо відстоювати наші проєвропейські позиції і рухатися вперед — до перемоги України, Європи, цивілізованого світу над тим злом, яке зараз являє собою російська федерація разом з усіма її громадянами», — резюмував Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50
16 квітня 2024 17:31
16 квітня 2024 16:15
16 квітня 2024 14:00