«Продовжуємо працювати як держава, аби послуги для українців надавалися якісно та постійно, попри війну», — наголосив Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко у вітальному слові під час міжнародного круглого столу до Дня Незалежності України: «Незалежність України: сучасна доктрина і практика публічного управління».

Насамперед Перший віцеспікер зауважив, що абсолютно всі — місцеве самоврядування, народні депутати України, Президент України — показали, що вірні своїй присязі.

«Під час перших ракетних атак на Київ Верховна Рада України зібралася на пленарне засідання, оголосила воєнний стан, ввела в дію укази Президента», — зазначив Олександр Корнієнко, додавши, що вже за тиждень відбулося наступне засідання. Також він наголосив, що місцеві депутати на прифронтових територіях — герої, адже займалися відстоюванням України, щоби ворог далі не пройшов, ухвалюючи водночас важливі рішення на своєму рівні.

«Звичайно, найголовніший публічний службовець України — Президент України — показав приклад, якого достойні всі ми. Будемо надалі намагатися цьому прикладу слідувати», — заявив Перший віцеспікер.

Водночас він наголосив, що Верховна Рада України постійно працює над регулюванням багатьох речей: як точкових, так і системних. «Якщо є запити Уряду, працюємо над системою військових адміністрацій, упорядкуванням їхніх прав та обов’язків, взаємодією з органами місцевого самоврядування», — додав Перший заступник, зазначивши, що війна актуалізувала й показала, на яких моментах краще зосереджуватись і не відкладати їх у довгий ящик.

Насамкінець Перший заступник Голови Парламенту наголосив, що «один із найбільших викликів для України не лише у площині війни, а й у площині євроінтеграції»: «Це і можливість, але й величезна відповідальність. Разом із внесеним до зали засідань прапором Європейського Союзу, була внесена величезна відповідальність за реформування всієї нашої державної машини: державної системи та публічного урядування».

Він додав, що, «якщо спитати в людей, чим зараз Україна відрізняється від Європи, багато хто скаже про урядування, більшу довіру, спроможність і позитивні очікування від державної машини саме в Євросоюзі». «Нам теж потрібно до цього прагнути, аби основні показники, закладені у стратегічній реформі державної влади та планах відновлення, були й в усіх інших документах — це задоволеність послугами, рівнем обслуговування громадян, відсутність корупції, нульова толерантність до неї, швидкість роботи державних механізмів, цифровізація процесів і т.д.», — зауважив Перший заступник Голови Верховної Ради України, наголосивши, що в України є шанс стати справді «топовою» державою в якості державного управління в Євросоюзі.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50
16 квітня 2024 17:31
16 квітня 2024 16:15
16 квітня 2024 14:00