Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко у межах робочого візиту провів зустріч із Головою Сенату Італії Марією-Елізабет Казеллаті.

«Сподіваємося, що сьогоднішня зустріч Президента України Володимира Зеленського з Президентом Франції Еммануелем Макроном, Федеральним канцлером Німеччини Олафом Шольцем, Прем’єр-міністром Італії Маріо Драгі та Президентом Румунії Клаусом Йоганнісом допоможе знайти шляхи з вирішення продовольчої кризи», — насамперед наголосив Олександр Корнієнко та додав, що у питанні розблокування чорноморських портів Україна потребує допомоги світової спільноти.

До того ж, Перший віцеспікер Парламенту зауважив, що в Україні залишається важкою гуманітарна ситуація. «Більше семи мільйонів громадян полишили Україну, а в Італійській Республіці перебувають до ста тисяч тимчасових біженців», —  повідомив він, висловивши вдячність Італії за надану допомогу: від житла до можливості для дітей продовжувати навчання: «Це дуже важливо для інтеграції наших тимчасових переселенців, яких ми повернемо до України, коли буде така можливість».

Олександр Корнієнко також акцентував, що масові порушення прав людини росіяни скоюють й на тимчасово окупованих територіях. Зокрема, створюють фільтраційні зони, атакують журналістів й активістів, публічно запроваджують риторику, що ці території ввійдуть до складу рф.

«Ми налаштовані, аби війна якнайшвидше припинилися, адже не ми її починали. Це загарбницька війна з боку росії. Жодного міліметру території рф Україна не зайняла», — зауважив Перший заступник Голови Парламенту та наголосив, що після того, що пережила Україна, — прояви геноциду, зруйновані вщент міста та блокування портів — важко знаходити дипломатичні рішення з рф, які б мали довіру як із боку України, так і світу.

А втім, Олександр Корнієнко запевнив, що з тією допомогою, яку надають західні партнери, зокрема, Італійська Республіка, «ми щодня наближатимемо день, коли знову відновляться дипломатичні шляхи розв’язання цієї ситуації».

«Мужні українці демонструють героїзм і готовність протистояти в артилерійській війні у рази більшій армії рф. Ми продовжуємо тримати цю ситуацію, рф слабо просувається завдяки вашій підтримці, котра, сподіваємося, надходитиме далі», — зазначив Перший віцеспікер Верховної Ради України.

Зі свого боку, Голова Сенату Італії наголосила, що Італійська Республіка одразу засудила агресію росії проти України та відкрила гуманітарні коридори для прийняття тимчасових біженців. «Італія завжди була солідарною країною, тому було зроблено все, щоби українці могли інтегруватися у суспільство», — додала вона.


 
Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50
16 квітня 2024 17:31
16 квітня 2024 16:15
16 квітня 2024 14:00