«Зараз твориться історія героїзму українських воїнів і водночас безпрецедентності світової солідарності з Україною», — наголосив Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко під час робочої зустрічі з Головою Палати депутатів Італії Роберто Фіко.

Насамперед Перший віцеспікер висловив вдячність Італії — «справжньому другові та помічникові України за величезну підтримку у цій непростій ситуації».

Олександр Корнієнко повідомив, що сьогодні Україна веде боротьбу на трьох фронтах: економічному, дипломатичному та військовому. «У всіх напрямах потребуємо значної підтримки», — акцентував він і додав, що «страшні та шалені» бої продовжуються на Сході та Півдні України. Зокрема, бомбардування України ракетами відбувалося безпосередньо під час робочого візиту Президента Франції Еммануеля Макрона, Федерального канцлера Німеччини Олафа Шольца, Прем’єр-міністра Італії Маріо Драгі та Президента Румунії Клауса Йоганніса. «Наші воїни відстоюють міста на Сході та не дають росіянам так швидко просуватися, як їм б хотілося. А втім, росія воює, як із військових підручників: спочатку масований обстріл артилерією — далекобійною, ракетною; сюди ж додається авіація, — такою є артпідготовка території для сухопутної операції, що тотально винищує інфраструктуру України», — зауважив Перший заступник Голови Парламенту.

До того ж, Олександр Корнієнко наголосив, що росія спричинила глобальну проблему для всього світу — продовольчу кризу. «Це потенційна проблема нестачі продовольства, оскільки ми не можемо повністю використовувати свої потужності експорту через блокування чорноморських портів», — зазначив він і висловив сподівання, що найближчим часом вирішення питання будуть знайдені.

«росія грубо порушує права людини: забороняє вільно пересуватися, не випускає українців з окупованих територій, атакує активістів і громадських діячів, які підтримують Україну», — повідомив Олександр Корнієнко та додав, що рф фактично знищує українську культуру, адже експонати з приблизно 20-ти музеїв вкрадені й вивезені з України.

Окрім того, Перший віцеспікер Парламенту України висловив вдячність Італійській Республіці за підтримку у роботі з Міжнародним кримінальним судом, адже італійські представники працюють у цьому напрямі: як слідчі, так і прокурори. «Завдяки співпраці різних країн можемо зафіксувати злочини російських солдатів, щоби здійснилося справедливе правосуддя», — наголосив він.

«Дуже важливо створювати умови, за яких рф не змогла б відновлювати свій військовий потенціал», — зауважив Олександр Корнієнко та подякував Італії за підтримку всіх санкційних пакетів проти рф.

Також Перший заступник Голови Верховної Ради України запросив Італію доєднатися до відбудови та реконструкції зруйнованих територій України, адже Італійська Республіка «завжди славилася своїми архітекторами й будівельними компаніями.

Зі свого боку, Голова Палати депутатів Італії Роберто Фіко зазначив, що спільне зобов’язання України та Європи у врегулюванні конфлікту. Він також наголосив, що «не варто шкодувати дипломатичних зусиль, аби досягти припинення вогню, — необхідної передумови для відновлення миру з повною повагою до Українського народу».

«Нині треба здійснити важливий крок, щоби наблизити Україну до родини європейських народів. Як представник Парламенту, можу запевнити: ми є надійним партнером: Угода про асоціацію з ЄС діє з 2014 року, за нею виконано більше 70 відсотків. Лише ІХ скликання Верховної Ради України проголосувало більше ста важливих євродиректив, що наближує Україну до законодавства країн ЄС», — наголосив Перший заступник Голови Верховної Ради України.

Насамкінець Олександр Корнієнко запросив Голову Палати депутатів Італії Роберто Фіко відвідати з робочим візитом Україну та вручив йому творчу роботу дитини, створену під час Усеукраїнського флешмобу від Освітнього центру Верховної Ради України «Діти України за мир».
Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

25 квітня 2024 16:05
24 квітня 2024 14:54
23 квітня 2024 18:12
18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50