Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко у межах робочого візиту до Республіки Мальта зустрівся зі Спікером Палати представників країни Ангело Фарруджіа.

Обговорили, зокрема, питання надання Україні кандидатства у члени Європейського Союзу, підтримку сьомого пакету санкцій проти рф та продовольчу небезпеку для світу як наслідок блокування росією українських портів.

«Як і у будь-якому парламенті, у вас є різні партії, але ви всі об’єднуєтеся навколо підтримки України, — це дуже цінно для нас. Зараз якраз той момент, коли наша країна потребує дуже серйозної підтримки», — наголосив Олександр Корнієнко. Також він висловив вдячність за підтримку територіальної цілісності та солідарність з Україною у боротьбі з російською агресією. 


Окрім того, Перший віцеспікер Парламенту зосередився на двох напрямах співробітництва між Україною та Республікою Мальта. Насамперед це стосується поглиблення міжпарламентського діалогу, а саме: створення спільної комісії або групи, яка б складалася з парламентаріїв обох країн:  «Ми маємо з парламентаріями різних країн відповідні групи «дружби», плануємо укомплектувати спільну групу одразу з двох парламентів, щоби вона працювала більш енергійно».

«Стратегія підготовки сьомого пакету санкцій проти рф — врахувати «лазівки», через які росії вдається обходити накладені обмеження, та слідкувати за їх дотриманням», — зауважив Олександр Корнієнко та додав, що серед таких «лазівок»: діяльність банків, блокування послуг провайдерів комунікацій і призупинення мовлення російських каналів, вхід суден рф під прапорами країн ЄС у російські порти та залежність від енергоносіїв рф.


Також окремо під час зустрічі було порушено питання розблокування українських портів, адже світу загрожує продовольча криза. «Це питання не лише супроводу або експорту, це також можуть бути перемовини та політичні процеси. путін не розблоковує наші порти, бо це є частиною його економічної війни», — зазначив Перший заступник Голови Парламенту.

Зі свого боку, Спікер Палати представників Ангело Фарруджіа запевнив, що Республіка Мальта підтримує санкційну політику проти рф та євроінтеграційні прагнення України.

Також у межах робочої зустрічі Олександр Корнієнко відвідав будівлю однопалатного Парламенту Мальти та вручив Ангело Фарруджі творчу роботу дитини, створену під час Усеукраїнського флешмобу від Освітнього центру Верховної Ради України «Діти України за мир».

Насамкінець Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко запросив Спікера Палати представників Мальти Ангело Фарруджіа відвідати з робочим візитом Україну.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

23 квітня 2024 18:12
18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50
16 квітня 2024 17:31
16 квітня 2024 16:15