Мій заклик цікавитись Україною скерований до всього світу, бо ми відстоюємо не тільки європейські, але й світові цінності, світовий правопорядок. На цьому Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук закцентував у інтерв’ю виданню «Український тиждень».

Він зауважив, що його візит до країн Євросоюзу не має на меті просто переконати скептиків, які висловлюють певні побоювання чи зауваження щодо членства України в ЄС. 

«Моя місія набагато ширша. Я хочу подякувати тим, хто підтримує, та переконати тих, хто ще сумнівається. Я хочу поговорити відверто, віч-на-віч. Для нас дуже важливо в кінці червня отримати зрозумілий, чіткий юридичний імпульс, що Україні надають можливість долучитися до сім'ї європейських народів та здобути статус кандидата до Євросоюзу», — зазначив Руслан Стефанчук і додав, що всі проведені за останні дні перемовини та зустрічі із європейськими колегами стали важливим імпульсом для надії на позитивний результат  голосування 24-25 червня на Європейській Раді.

Також він зазначив, що, користуючись нагодою особистих зустрічей, запрошував лідерів ЄС до України, щоб побачити наслідки «руського миру», та виступити в українському Парламенті перед народними депутатами та українським народом.

«Традицію, звичайно, буде продовжено. Перша складова — моє запрошення всім спікерам парламентів світу, що парламент України для них відкритий. Люди стають свідками того, що відбувається. Подібне запрошення я підтвердив персонально спікеру Сенату Франції. Такий візит готується. Крім парламентарів, ми надаємо трибуну Верховної Ради для виступів інших офіційних осіб... Український парламент стає сьогодні майданчиком для підтримки демократії в цілому світі», - зауважив Руслан Стефанчук.

Водночас він підкреслив, що Україні важливі не тільки зв’язки із Європейськими державами, а  також і з кранами азійського регіону, Індією, Китаєм, Африкою. Виступаючи на з'їзді парламентарів франкомовних держав, він звернувся до колег з інших континентів з проханням налагодити співпрацю.

«Ми отримали запрошення стати асоційованими членами цього зібрання. У контексті того, що Росія блокує вивіз зерна з України, що може спричинити, що 50 млн людей потерпатимуть від голоду, співпрацюємо з парламентами деяких африканських країн.

Мій заклик цікавитись Україною та допомагати Україні не обмежується Європейським континентом. Він скерований до всього світу, бо ми відстоюємо не тільки європейські, але й світові цінності, світовий правопорядок», — підкреслив Голова Верховної Ради України. 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

20 травня 2024 19:18
17 травня 2024 18:21
17 травня 2024 16:52
15 травня 2024 20:57
15 травня 2024 17:41
15 травня 2024 17:35
15 травня 2024 14:46
15 травня 2024 12:27
14 травня 2024 20:02
14 травня 2024 18:50