Уряд і народ Іспанії на боці України у війні проти російського агресора. Іспанія продовжить щосили допомагати Українському народові вистояти та перемогти у цій війні. Про це йшлося під час робочої зустрічі Заступниці Голови Верховної Ради Олени Кондратюк з Еммою Апарісі, Директоркою Департаменту з питань зовнішньої політики Адміністрації Уряду Іспанії.

«Від імені Верховної Ради дякую Іспанії за значний внесок у посилення Збройних Сил України, що передали озброєння, набої та захисне спорядження. Щиро вдячні за прийом на лікування і реабілітацію десятків поранених українських військових. Високо цінуємо надання значної фінансової та гуманітарної підтримки Україні та українцям. Іспанія гостинно прихистила у себе понад 137 тисяч наших громадян, що є четвертим найбільшим показником серед країн ЄС», — зазначила Олена Кондратюк.

«Уряд і народ Іспанії на вашому боці. Іспанія однією з перших засудила російську агресію. Наш Голова Уряду Педро Санчес постійно наголошує, що лише в єдності запорука спільної перемоги. Ми докладаємо максимум зусиль і постійно шукаємо нові можливості для підтримки України», — наголосила своєю чергою Емма Апарісі.

Зокрема, Іспанія зробила один із найбільших внесків у розмірі 120 мільйонів євро для України у Європейський фонд забезпечення миру. Його загальний бюджет становить 1.5 мільярда євро, тобто внесок Іспанії — 8%. Уряд Іспанії також окремо виділив ще 31 мільйон євро на допомогу Україні. Це найбільша сума в історії, що була направлена Іспанією на користь однієї країни. 

Водночас Заступниця Голови Верховної Ради зауважила, що російські окупанти змінили тактику. Війна переходить у затяжну фазу, тому Україна потребує ще більшої підтримки в усіх сферах.

«Щомісяця наш держбюджет зазнає збитків на п’ять мільярдів доларів. Проте держава продовжує фінансувати всі соціальні виплати, щоби підтримати людей у ці важкі часи. Зокрема, виплати здійснюються українським громадянам під тимчасовим захистом ЄС», — зазначила Олена Кондратюк.

Окремо сторони порушили тему притягнення воєнних злочинців рф до відповідальності. «Україна цінує рішення Ради Міністрів Іспанії від 15 березня звернутися до Міжнародного кримінального суду з проханням провести розслідування щодо злочинів, скоєних російськими окупантами», — акцентувала Віцеспікерка.

Вона виокремила той факт, що Іспанія однією з перших країн ухвалила рішення направити в Україну 39 судмедекспертів та поліцейських фахівців для розслідування цих злочинів.

«Спільними зусиллями міжнародної спільноти маємо добитися незворотного покарання для всіх представників рф, хто давав накази і вчиняв звірства в Україні», — висловила переконання Олена Кондратюк.


 
Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

29 квітня 2024 19:58
29 квітня 2024 17:20
29 квітня 2024 16:53
29 квітня 2024 14:06
29 квітня 2024 13:29
26 квітня 2024 16:20
26 квітня 2024 09:50
25 квітня 2024 16:05
24 квітня 2024 14:54
23 квітня 2024 18:12