Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук обговорив із Тимчасовою повіреною в справах США в Україні Крістіною Квін санкційну політику проти рф, діяльність Парламенту України під час воєнного стану та відбудову України.

«Хочу подякувати за всі рішення, які були прийняті США, зокрема — за прийняття закону про ленд-ліз для України, надання пакету допомоги в розмірі $40 млрд, за який учора проголосував Конгрес США, та за низку інших, що сприяють нашій перемозі», — висловив вдячність Руслан Стефанчук.

Очільник українського парламенту також передав подяку Спікерці Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі за особисте сприяння в прийнятті рішень, пов’язаних із допомогою для України.

Руслан Стефанчук висловив сподівання, що тиск світу на рф буде значно посилений. Зокрема, на його переконання, важливо запобігти будь-яким спробам росії обійти вже запроваджені санкції.

«Мені видається, що потужні персональні санкції будуть не менш ефективними, ніж фінансові. Вони можуть бути накладені на президента рф, членів його сім’ї та на військово-політичне керівництво рф. Вважаю несправедливістю те, що українські діти знаходяться в бомбосховищах у той час, коли російські діти перебувають у найкращих точках світу й насолоджуються тими благами, до створення яких не доклали жодних зусиль», — пояснив Голова Верховної Ради.

Він також нагадав, що Парламент України звернувся до Конгресу США щодо визнання рф країною, яка спонсорує тероризм. Руслан Стефанчук попросив і надалі сприяти Україні в наданні військової та фінансової допомоги, підтримувати її на шляху до ЄС.

Зі свого боку, Тимчасово повірена в справах США в Україні Крістіна Квін погодилась, що введення персональних санкцій є дуже важливим.

«Ми кілька днів тому прийняли новий пакет санкцій, який спрямовано проти керівників банківської системи, проти керівників Думи, проти керівників великих державних підприємств. Ми думаємо, що це буде дуже ефективно», — підкреслила Крістіна Квін.

Вона відмітила єдність Парламенту України та його готовність продовжувати роботу, попри небезпеку атак рф.

Руслан Стефанчук поінформував, що з 24 лютого Парламентом України було прийнято майже 150 рішень. Це стало можливим завдяки об'єднанню Верховної Ради, її роботи на благо України.

Тимчасово повірена в справах США в Україні поінформувала, що і Конгрес США, і Уряд США зацікавлені в тому, щоб узяти участь у відбудові України. Вона наголосила, що цей процес має відбуватися максимально прозоро, відповідно до всіх міжнародних стандартів.

Голова Верховної Ради України розповів, що при Президентові України створена Національна рада з відновлення України. Крім того, команда Офісу Президента та Уряду розробила план відновлення України.

«Визначальним для нас є не тільки зафіксувати всі злочини, які є в Україні, але й добитися справедливої відповідальності як кримінальної, так і відповідальності в частині відшкодування для народу України збитків, які були вчинені цією війною», — повідомив Руслан Стефанчук.


Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

28 березня 2024 15:56
28 березня 2024 15:26
28 березня 2024 14:37
28 березня 2024 14:37
28 березня 2024 13:08
28 березня 2024 09:26
27 березня 2024 15:04
27 березня 2024 12:20
27 березня 2024 09:30
26 березня 2024 13:30