Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук під час зустрічі з головою німецької партії «Християнсько-демократичний союз» Фрідріхом Мерцом подякував за своєчасний візит до Києва та незмінну підтримку територіальної цілісності та суверенітету України.

Руслан Стефанчук закцентував, що саме «Християнсько-демократичний союз» на високому політичному рівні першим виступив з ініціативою щодо необхідності надання Україні важкої зброї. Спікер Парламенту України розраховує на позитивні результати в цьому питанні.

«Будемо вдячні німецькій стороні за будь-які рішення, які допоможуть зміцнити обороноздатність України. Наразі потрібні нестандартні рішення, оперативне отримання необхідної зброї для вирішення нагальних потреб Збройних Сил України», — підкреслив Голова Верховної Ради України.

Спікер Парламенту закликав Фрідріха Мерца використати наявний політичний вплив на просування в Німеччині позицій, викладених у Плані дій щодо посилення санкцій проти російської федерації, ініціатором якого є Президент України Володимир Зеленський. Серед основних напрямів — визнання рф державою-спонсором тероризму; повна заборона на російський експорт енергоносіїв; розширення санкцій проти фінансового сектору рф та Білорусі.

«Я знаю, що тема ембарго на російські нафту й газ є болючою для Німеччини, але я прошу підтримати нас у цьому. Тому що це великий внесок у загальну санкційну політику проти росії», — пояснив Руслан Стефанчук.

Політик також запросив Німеччину долучитися до питань відновлення України після війни та надання нашій країні статусу країни-кандидата на вступ до ЄС.

«Україна заслуговує бути частиною спільного європейського дому. Набуття членства в ЄС стало б справедливою винагородою Українському Народові, який платить надвисоку ціну за свій європейський вибір», — наголосив Голова Верховної Ради.

За його словами, під вогнем російських куль Україна переплавилася в єдину монету європейської нації, яка хоче бачити своє місце в єдиній Європі.

«Ми всі зараз представляємо політичну збірну України, яка бореться за свою країну. Звертаюся до вас із двома речами: з вдячністю за те, що ви вже зробили та з надією на те, що зробите в майбутньому… Путінський автомат буде стріляти доти, доки подаються патрони в патронник. Тому наша спільна задача — зламати економічний хребет цій машині вбивств», — повідомив Руслан Стефанчук.

Зі свого боку, Фрідріх Мерц зазначив, що від початку війни виступав за постачання зброї для України. Він підтримує наші євроінтеграційні прагнення, адже «Україна захищає не тільки свою землю, а й демократію і свободу всієї Європи».


Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

28 березня 2024 15:56
28 березня 2024 15:26
28 березня 2024 14:37
28 березня 2024 14:37
28 березня 2024 13:08
28 березня 2024 09:26
27 березня 2024 15:04
27 березня 2024 12:20
27 березня 2024 09:30
26 березня 2024 13:30