Перший заступник Голови Верховної Ради Олександр Корнієнко під час брифінгу в UkraineMediaCentre розповів про підсумки останнього засідання Парламенту, про ухвалені рішення та подальші плани роботи Верховної Ради.

Він повідомив, що вчора народними депутатами було прийнято багато важливих Законів, які стосуються різних сфер життя країни, зокрема, безпекової та соціальної.

«Ми збільшили Резервний фонд на 200 млрд гривень, це зараз єдиний спосіб дати уряду можливості поповнення бюджету для необхідних фінансових запитів і для ЗСУ, і тих структур, що пов’язані з МВС –рятувальники, прикордонники. Якщо говорити про соціальні питання – спростили отримання допомоги по безробіттю, відкрили можливість міжнародним організаціям закупляти ліки для України (ця опція мала скоро закінчитись і ми могли залишитись без якісних ліків). Звичайно, першим питанням і без обговорень ми продовжили воєнний стан ще на місяць – до 25 травня. Це необхідний захід, який Президент запропонував своїм відповідним указом. Тому потрібно вводити правильне регулювання, продовжувати його. Ми бачимо, що ворог не зупиняється, не варто зупинятися й нам в роботі над необхідними законопроектами», - наголосив Корнієнко.

Також він висловив вдячність своїм колегам депутатам за прийнятий законопроект, пов’язаний зі змінами до правового режиму регулювання на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, статус яких за дві місяці війни змінився і всі  попередні правові засади вже втрачають актуальність.

Крім того, Корнієнко повідомив про економічні законопроекти, які були на порядку денному Ради, зокрема, щодо звільнення від оподаткування винагороди за передану Збройним Силам придатну ворожу бойову техніку.

 «Місяць назад ми прийняли законопроект, що взагалі така практика може бути, і встановили суми, які досить немалі. І, зрозуміло, що податки брати з таких операцій не дуже коректно», - зауважив Перший заступник Голови Верховної Ради та додав, що, на жаль, Рада не підтримала ще один важливий економічний закон, який є сьогодні на часі.

«На жаль, вчора не був підтриманий законопроект, пов’язаний із приватизацією. Я думаю, що ми повернемося до цього питання обов’язково. Нам треба працювати над вдосконаленням наших режимів регулювання. Є різні зараз думки щодо того, як зонувати наші території, на яких територіях у першу чергу, має бути податкове регулювання. Це все має бути спрямовано на наповнення бюджету, інших у нас задач не може бути», - наголосив Олександр Корнієнко та додав, що у Парламенті дискутуються також і питання регулювання діяльності на місцях.

«Є питання по самоврядуванню, по його роботі в таких умовах, особливо на фронтових, прифронтових територіях, де вводяться військові адміністрації, військово-цивільні адміністрації. Треба зрозуміти, як відбуватиметься це регулювання», - зауважив Перший заступник Голови Верховної Ради.

Крім того, за словами Олександра Корнієнка, в умовах війни перед Парламентом виникає завдання із врегулювання зонування територій, і відповідний законопроект вже опрацьовується у Комітеті державного будівництва й місцевого самоврядування,

«У нас і раніше це зонування обговорювалося, дискутувалося: 9 чи 12, які зони, як мають забезпечуватися, які податки платити. Зараз це просто вже життєва необхідність, тому що у нас чітко вимальовується глибокий тил, є зони ближчі до фронту, є фронтовий тил. Відповідно, ми не можемо використовувати один підхід до таких різних територій, з різними обставинами – економічними, логістичними і демографічними.

Ми розуміємо, що зараз йде природній рух населення на захід країни. І ці всі речі треба переглядати. Будемо працювати над цим. Це паралельні задачі, більш системні, пов’язані з баченням, як відновлювати країну, як відновлювати інфраструктуру», - підкреслив Перший заступник Голови Верховної Ради.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

26 квітня 2024 16:20
26 квітня 2024 09:50
25 квітня 2024 16:05
24 квітня 2024 14:54
23 квітня 2024 18:12
18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54