Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук зустрівся з Головою Європейської Ради Шарлем Мішелем у Києві, щоб обговорити кроки з протидії злочинним діям кремля.

Руслан Стефанчук подякував Шарлю Мішелю за те, що, попри загрози ракетних ударів, він здійснив візит до столиці України.

«Це приклад реальної підтримки та вашої солідарності з українським народом. Хочу подякувати Європейській Раді за всі рішення, які стосуються санкційної політики проти росії; військової, фінансової допомоги Україні, а також допомоги українським тимчасовим переселенцям на території ЄС», — висловив вдячність Руслан Стефанчук.

За його словами, Голова Європейської Ради сьогодні на власні очі побачив звірства російської армії на Київщині, які, мабуть, ще не знала вся планета в цьому тисячолітті. Спікер Парламенту України висловив вдячність за підтримку Європейською Радою питання щодо притягнення до відповідальності країни-агресора. Руслан Стефанчук попросив, щоби шостий пакет санкцій, над яким наразі триває робота, був максимально болючим для росії.

«Зупинити агресора допоможе, зокрема, повне ембарго на російські нафту, газ та вугілля, закриття всіх портів для російських суден та відключення всіх російських банків від Swift. Також не варто забувати про персональні санкції, які повинні стосуватися найвищого військово-політичного керівництва рф та членів їхніх сімей», — наголосив Руслан Стефанчук.

Голова Верховної Ради України подякував Шарлю Мішелю за надання оборонної зброї для України та виділення 1,5 млрд євро на летальну та нелетальну зброю для українських військових.

Руслан Стефанчук закцентував, що надзвичайно цінною також є підтримка Європейської Радою руху України у європейському напрямі. Він нагадав, що Україна надала відповіді на першу частину опитувальника щодо членства в Євросоюзі, буде працювати над другою і сподівається на якнайшвидше рішення з цього питання.

«Прошу зробити все, щоби це рішення було прийняте якнайшвидше. У мене є мрія, щоби це відбулося на 9 травня, аби показали росії, що таке справжній день перемоги», — підкреслив спікер Парламенту України.

Руслан Стефанчук також звернув увагу, що Україні потрібна допомога в створенні «гуманітарних коридорів» для мирного населення та інших речей, пов’язаних із забезпеченням життя мирних громадян України.

Очільник українського Парламенту подякував ЄС за нарахування першої частини першого траншу макрофінансової допомоги Україні в сумі 300 млн євро. Руслан Стефанчук очікує, що буде розпочата робота над другою довгостроковою програмою макрофінансової допомоги.

«Я переконаний, що все завершиться нашою перемогою. Але, мабуть, зараз такий етап історії України. Я вірю, що сльози матерів обов’язково проростуть посмішками дітей, і все це відбудеться в спільному європейському домі», — наголосив Руслан Стефанчук.

Джерело: Секретаріат Голови Верховної Ради України



 
Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50
16 квітня 2024 17:31
16 квітня 2024 16:15
16 квітня 2024 14:00