Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук під час спільного брифінгу з Головою Парламенту Грузії Шалвою Папуашвілі висловив вдячність за візит до України спікеру та представникам різних фракцій і груп Парламенту Грузії.


Руслан Стефанчук поінформував, що під час зустрічі з парламентаріями Грузії обговорювалися питання майбутнього України та Грузії після перемоги над рф.


«Насамперед це майбутнє, пов’язане зі спільним нашим рухом у бік євроінтеграційної перспективи. Ми погодилися, що такий унікальний шанс для України, Грузії та Молдови став можливим, зокрема, завдяки героїчному спротиву українського народу в цій страшній війні», — наголосив Руслан Стефанчук.


Голова Верховної Ради України запросив колег із Грузії, грузинський народ, узяти активну участь у відбудові України після спільної перемоги. Крім того, Руслан Стефанчук подякував за ті кроки, які Грузія робить назустріч Україні, і попросив про приєднання Грузії до потужної світової санкційної політики проти рф. 


За його словами, Україна та Український народ завжди пам’ятатимуть про грузинських добровольців, які загинули, захищаючи суверенітет та територіальну цілісність України.


«Від імені українського народу я подякував нашим братам і сестрам із Грузії, за те, що велика кількість українців може мати сьогодні прихисток і велику підтримку на території братньої нам Грузії. Також висловив вдячність Грузії за постійну підтримку України на всіх міжнародних майданчиках та за підтримку нашої боротьби проти рф», — повідомив Руслан Стефанчук.


Зі свого боку, Голова Парламенту Грузії висловив вдячність Руслану Стефанчуку за запрошення та нагоду відвідати Київ.


«Ми розуміємо, що попри війну, Парламент України працює на повну потужність. Ми приїхали висловити підтримку нашим братам і сестрам — українцям — у таку лиху годину, враховуючи наше спільне історичне коріння, нашу багатовікову дружбу та наші братерські почуття до українців», — зазначив Шалва Папуашвілі.


«Ми приїхали делегацією, що представляє різні партії. Нас об’єднало спільне почуття жалю за жертвами, що Україна має, і ми схиляємо голови перед кожним українцем, який втратив через цю навалу життя, домівку та зазнав інших втрат», — зауважив Голова Парламенту Грузії.


За його словами, делегація сьогодні побачить на власні очі те, що, на жаль, увесь світ уже бачив у новинах. Це тяжкі звірства, скоєні проти українського народу.


«росія має припинити цю війну та визнати міжнародно засвідчені українські кордони, дати відновити територіальну цілісність України й не зазіхати на суверенітет цієї нації», — наголосив Спікер Парламенту Грузії.


Зокрема, він зазначив, що Грузія підтримує Україну, адже добре пам’ятає власні «Бучу» та «Ірпінь».


«Ми пам’ятаємо від початку 90-х років, що таке російська навала, що діялося в Абхазії та навколо Цхінвалі. Тому ми, пам’ятаючи свої власні жертви та втрати, стоїмо спільно з українцями. Ми вшановуємо ваші героїзм, мужність, сміливість, стійкість і єдність. Думаю, що розповіді про те, що тепер діється, підтримуватимуть ще багато поколінь… Настане час миру, Україна повернеться до звичайного життя, бо правди не здолати», — підкреслив Шалва Папуашвілі.



Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

24 квітня 2024 14:54
23 квітня 2024 18:12
18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50
16 квітня 2024 17:31