Візит спікера Парламенту Грузії та членів делегації до України є великим проявом солідарності з українським народом. Про це зазначив Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук під час зустрічі з Головою Парламенту Грузії Шалвою Папуашвілі, який прибув до Києва.

«Радий вітати вас в Україні на чолі делегації Парламенту Грузії. Сьогодні вже 52-ий день повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну, і 52-ий день, коли український народ, Збройні сили України чинять героїчний спротив агресії російської федерації», — повідомив Руслан Стефанчук.

За його словами, спікер Парламенту Грузії та члени делегації сьогодні матимуть можливість на власні очі переконатися в тому, що дії російської армії не піддаються законам гуманності, честі та гідності військової справи.

«Завданням України є не лише перемога, у якій ми всі переконані. Для нас найбільш важливим є те, щоби той, хто здійснив цю жахливу агресію у 21 сторіччі, поніс юридичне покарання, і щоби межі території України були відновлені. Я хочу запевнити, що ні Парламент України, ні Український народ не бачать цю перемогу повноцінною без підтримки грузинського народу», — підкреслив Голова Верховної Ради України.

Він зазначив, що такою ж міцною є й буде підтримка територіальної цілісності та суверенітету Грузії з боку Українського народу та української влади.

«Вважаю, що ці окуповані території були, є й залишаються територією Грузії. Мені здається, що в нас разом із Грузією та Молдовою є одна дуже трагічна спільна риса — наші території тимчасово покусані російською федерацією. У нас є ще одна спільна річ — це наше євроінтеграційне майбутнє», — зазначив Руслан Стефанчук.

Спікер Парламенту України переконаний, що унікальний шанс євроінтеграційної перспективи України, Грузії та Молдови став можливим, зокрема, завдяки героїчному спротиву українського народу в цій страшній війні. Він висловив сподівання, що процес заповнення опитувальника, необхідного для набуття статусу країни-кандидата на членство в ЄС, буде успішним та країни незабаром доєднаються до великої європейської сім’ї.

Руслан Стефанчук подякував народу, Парламенту та Уряду Грузії за гостинність і підтримку громадян України, які  шукають тимчасовий прихисток у Грузії.

«Щоб перемогти, ми всі разом маємо зламати економічний хребет агресору, завдяки якому він підживлює машину вбивств в Україні», — наголосив Руслан Стефанчук.

Очільник українського парламенту висловив прохання до спікера Парламенту Грузії розглянути можливість введення санкцій проти рф.

«Це дуже важливо насамперед для України. Ми сподіваємося на швидкий кінець війни. Тоді постане питання відбудови України, тому я також хочу запросити братню нам Грузію долучитися до процесу відновлення нашої чудової країни», — висловив прохання спікер Парламенту України.

Джерело: Секретаріат Голови Верховної Ради України

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

28 березня 2024 15:56
28 березня 2024 15:26
28 березня 2024 14:37
28 березня 2024 14:37
28 березня 2024 13:08
28 березня 2024 09:26
27 березня 2024 15:04
27 березня 2024 12:20
27 березня 2024 09:30
26 березня 2024 13:30