Освітній центр Верховної Ради України продовжує свою діяльність у напрямі парламентської просвіти молоді та щотижня проводить серію уроків для школярів «Мій парламент: розумію та впливаю». Сьогодні відбувся четвертий урок, у якому взяв участь Перший заступник Голови Верховної  Ради України Олександр Корнієнко.

Заняття на тему «Як взаємодіяти з парламентом?» було присвячено питанням, що стосуються того, чим ще, окрім прийняття законів, займається Верховна Рада України, які питання можуть вирішувати народні депутати та як громадяни можуть комунікувати з парламентом в умовах воєнного часу.

Під час відкритого заходу учасники пересвідчилися, що представники парламенту відкриті до спілкування з громадянами, зокрема завдяки активній участі Олександра Корнієнка.

Перший віце-спікер парламенту розповів про ті інструменти взаємодії народних депутатів з громадянами, завдяки яким досягається ефективна комунікація. Наголосив на тому, що депутат є обранцем народу, тож робота зі зверненнями громадян продовжується, попри всі обставини, як офлайн, так і онлайн, а також відповів на питання школярів щодо специфіки своєї діяльності в умовах воєнного стану. Пан Олександр також акцентував на необхідності тісної взаємодії парламентарів з іншими державними органами, громадськими організаціями, медиками, воїнами, адже саме завдяки цьому законодавець має чітке розуміння того, які закони є першочерговими для розкладу у  Верховній Раді.

Осторонь не залишилася і тема освітнього процесу. За словами Першого віце-спікера, відновлення навчально процесу з першого вересня є цілком можливим.

Окрім запланованих чотирьох уроків, Освітній центр проведе й п’ятий захід для освітян, тему якого буде повідомлено згодом.

Уроки проведено за підтримки Програми USAID «РАДА: наступне покоління» та ГО «Об’єднання «Агенція розвитку освітньої політики».

Освітній центр і надалі активно продовжує свою діяльність та впроваджує заходи на основі визначених потреб школярів, їх батьків та працівників освітньої галузі в умовах воєнного стану.

Актуальну інформацію щодо уроків можна знайти на офіційних сторінках Освітнього центру Верховної Ради в соціальних мережах:

Facebook: https://www.facebook.com/educationcenterofVRU,

Instagram: https://instagram.com/education_center_of_vru?igshid=NjY2NjE5MzQ=

Telegram: https://t.me/educationcentreVR


Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

23 квітня 2024 18:12
18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50
16 квітня 2024 17:31
16 квітня 2024 16:15