Нам потрібні не часткові, а потужні, економічно міцні санкції, які зможуть зламати економічний хребет машині вбивств. Про це зазначив Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук під час спілкування із журналістами в межах спільного візиту до Бородянки, Бучі та Ірпеня із Головою Сенату Парламенту Чеської Республіки Мілошом Вистрчілом і Маршалком Сенату Республіки Польща Томашом Гродзьким.

Руслан Стефанчук висловив глибоку вдячність усій Європі та кожній її країні за всеосяжну підтримку та об’єднання навколо України. Водночас спікер наголосив, що для повної перемоги над росією, потрібні більш жорсткі та сильні санкції.

«Уже зроблено дуже багато, але ворог не зупинився. Значить — зробленого ще недостатньо. Це наша спільна робота, щоби росія зупинилася, Україна та весь цивілізований світ перемогли та ми разом відсвяткували перемогу. Нам потрібні не часткові, а потужні, економічно міцні санкції, які зможуть зламати економічний хребет машині вбивств», — зауважив Голова Парламенту України та додав, що не можна декларувати боротьбу проти росії, сплачуючи цій країні 35 млрд євро за енергоносії.

«Ми не можемо фінансувати війну, яку хочемо завершити. Тому — санкції в частині повного ембарго на всі енергоносії; тому — санкції щодо повного відключення всіх банків від SWIFT; тому — підтримка України зброєю, яка потрібна нам сьогодні. Це ті основні завдання, які ми маємо зробити разом. Бо кожен день забирає життя багатьох українців. Росіяни бояться українських солдатів, тому воюють з українськими мирними людьми. Тож звертаюсь до Європи: нам потрібно більше санкцій, допомоги, зброї! А ми — на своїй землі, ми здобудемо перемогу», — запевнив присутніх Руслан Стефанчук.

Маршалок Польського Сейму Томаш Гродзький запевнив свого українського колегу, що Польща готова надати допомогу Україні у всіх можливих сферах.

«Ми зробимо все, що є можливим, будемо надавати гостинність людям, що до нас приїжджають, будемо надавати матеріальну допомогу, будемо надавати допомогу у вигляді зброї, яка є можлива. Я вам кажу з глибини свого серця, з глибини своєї душі — ніколи Україна не буде самотньою, завжди будемо разом», — зазначив Томаш Гродзький.

Зі свого боку, Голова Сенату Парламенту Чеської Республіки Мілош Вистрчіл зауважив, що країни Європи вважають за свій обов’язок допомагати сьогодні Україні, яка стоїть на сторожі європейської демократії.  

«Це наш обов’язок вам — допомагати гуманітарною допомогою, постачанням зброї, допомагати вашим жінкам і дітям, які прибули до Чехії. Також наш обов’язок допомогти Україні після її перемоги, а я впевнений, що Україна переможе. Відновлення України — це відновлення і демократичної, цивілізованої Європи. Ми разом з вами, і це ми будемо говорити не лише в Чехії, в Польщі, а й у всій Європі та в цілому світі. Ми шануємо вашу відвагу і ми за це дуже вдячні», — наголосив Мілош Вистрчіл.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

29 квітня 2024 16:53
29 квітня 2024 14:06
29 квітня 2024 13:29
26 квітня 2024 16:20
26 квітня 2024 09:50
25 квітня 2024 16:05
24 квітня 2024 14:54
23 квітня 2024 18:12
18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05