Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук провів бесіду з Головою Парламенту Грузії Шалвою Папуашвілі. За результатами перемовин, спікер Грузинського парламенту підтвердив свою готовність відвідати Україну разом із парламентською делегацією. Очікується, що до складу цієї делегації увійдуть депутати як від правлячої партії Грузії, так і від опозиції.

«Дуже радий, що невеличкі непорозуміння між нашими країнами вичерпані завдяки мудрості та патріотизму спікера Парламенту Грузії. Буду дуже радий бачити парламентську делегацію Грузії в Україні та відвідати ті місця, які для Українського народу є надзвичайно важливими», — наголосив Руслан Стефанчук.

Зі свого боку, Шалва Папуашвілі висловив сподівання, що цей візит дасть можливість парламентаріям Грузії на власні очі побачити те, що відбувається в Україні, та підтвердить дружні стосунки між Грузією та Україною. За його словами, підтримка України та Українського народу є для нього моральним та історичним обов’язком.

Спікери Парламентів Грузії й України обговорили грузинсько-українські відносини та подальше зміцнення історично братерських зв’язків між країнами та народами. Шалва Папуашвілі повідомив, що близько 20 тисяч українців, рятуючись від війни, знайшли притулок у Грузії.

Руслан Стефанчук висловив вдячність уряду Грузії за надання всіх можливостей із безкоштовного розміщення, харчування, медичного обслуговування та забезпечення безоплатних транспортних послуг для тимчасово переміщених осіб з України. Крім того, Україна та Український народ завжди пам’ятатимуть про грузинських добровольців, які загинули, захищаючи суверенітет та територіальну цілісність України.

«Я щиро переконаний, що під час зустрічі в Києві ми знайдемо всі точки дотику для того, щоби надалі продовжувати вибудовувати наше світле спільне майбутнє. А спільного в нас набагато більше, ніж того, що нас різнить. За можливості хочу попросити надалі докласти всіх можливих зусиль для того, щоби це була наша спільна перемога. Нам потрібна ваша допомога в частині санкційного тиску на рф і подальшої відбудови України після нашої перемоги», — звернувся до спікера Парламенту Грузії Руслан Стефанчук.

Шалва Папуашвілі відзначив, що вчорашнє інтерв’ю очільника українського парламенту в прямому ефірі Imedi TV переконали його, що є місце для вирішення кожного непорозуміння. Спікер Парламенту Грузії провів дискусію з усіма іншими лідерами партій, і всі погодилися, що візит до України може зіграти важливу роль у розв’язанні цих питань.

Джерело: Секретаріат Голови Верховної Ради України

 

 

 

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

29 квітня 2024 13:29
26 квітня 2024 16:20
26 квітня 2024 09:50
25 квітня 2024 16:05
24 квітня 2024 14:54
23 квітня 2024 18:12
18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23