Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук зустрівся з делегацією депутатів Європейського Парламенту, національних парламентів держав-членів ЄС та членів європейської ліберальної політичної сім’ї АЛДЄ.

Руслан Стефанчук подякував парламентаріям за підтримку, яку їхні країни надають Україні, а також за особистий візит до Києва.

«Ми практично щодня приймаємо в Україні делегації від країн, які солідарні з нами. Ми дуже раді відчувати підтримку всього світу, особливо — Європи», — зазначив Руслан Стефанчук.

Він повідомив, що депутати Європарламенту та національних парламентів держав-членів ЄС мали змогу на власні очі побачити місця злочинів, вчинені росією в Київській області. Ці злочини вимагають негайних дій міжнародної спільноти та визнання країнами світу геноциду Українського народу.

Спікер Парламенту подякував 40 країнам світу, які вже підтримали розслідування військових злочинів росії та звернулися до Міжнародного кримінального суду. За його словами, зараз важливо об’єднатися навколо всіх тих напрямів роботи, які допоможуть зупинити країну агресора.

«І для мене важливо, щоби це єднання відбувалося, зокрема, на полі парламентаріїв. Бо те, що не може сказати дипломат — може сказати депутат, адже за нами стоїть найвища підтримка — підтримка народу», — зауважив Руслан Стефанчук.

Голова Верховної Ради наголосив на важливості ведення послідовної жорсткої санкційної політики проти росії. На його переконання, має бути завдано «жорсткий удар по економічному хребті машини, яка чинить вбивства в Україні».

Він додав, що європарламентарії вважають парадоксом той факт, що країни світу фінансують війну, яку хочуть зупинити, сплачуючи росії за імпортований газ, вугілля та нафту.

Руслан Стефанчук наголосив на необхідності ввести ембарго на російські енергоносії, відключити від системи SWIFT всі банки РФ, заблокувати та конфіскувати російські рахунки в банках ЄС, відкликати та припинити видачу віз росіянам.

«Це насамперед має стосуватися високопосадовців, їхніх сімей, які знаходяться в країнах ЄС, із наданням їм 24-х годин на депортацію до рф. Я вважаю, що це якась вселенська несправедливість, що українських дітей сьогодні вбивають, натомість діти високопосадовців і олігархів росії користуються чужими благами», — закцентував політик.

Спікер Парламенту України звернув увагу й на те, що санкції мають стосуватися не лише рф, а й Лукашенка і всіх високопосадовців Білорусії, які здійснюють атаку на Україну.

Руслан Стефанчук також закликав підтримати виключення росії з міжнародних організацій та асоціацій (Ради Безпеки ООН, СОТ) та попросив про надання Україні військової допомоги.

«Хочу наголосити, що та зброя, яку ми просимо, є лише оборонною. Ми не маємо наміру нападати, але нам потрібна ефективна оборона, від якої залежить життя мирних громадян України», — пояснив політик.

Завершуючи свій виступ, Руслан Стефанчук попросив про підтримку країнами ЄС євроінтеграційних устремлінь України, оскільки вона вже «заплатила високу ціну за своє право бути в об’єднаній Європі».

Джерело: Секретаріат Голови Верховної Ради України

 

 

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

29 квітня 2024 14:06
29 квітня 2024 13:29
26 квітня 2024 16:20
26 квітня 2024 09:50
25 квітня 2024 16:05
24 квітня 2024 14:54
23 квітня 2024 18:12
18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51