Геноцид українського народу у ХХІ сторіччі, у центрі Європи, потрібно зупинити. Про це Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук  наголосив під час  телемарафону #UAразом.

«Жах, який відбувається сьогодні у ХХІ сторіччі, у центрі Європи, в Україні є геноцидом українського населення, бо людей вбивають тільки за те, що вони українці», - заявив Голова Парламенту.

Руслан Стефанчук поінформував, що він запросив до України усіх спікерів парламентів світу, аби ті особисто могли переконатися, що чинить російський агресор  на нашій території.

Політик повідомив, що попередньо зацікавилися пропозицією колеги з Польщі, балтійських країн, Норвегії.

«Я думаю, ми обов’язково зробимо все, щоб максимально публічно, на власні очі люди побачили, що таке росія, що таке перемовини з росією і що таке російські звірства», - наголосив Руслан Стефанчук. 

Щодо санкцій стосовно рф Голова Верховної Ради України переконаний, що п’ятий пакет має включати повну відмову від російських енергоносіїв.

Руслан Стефанчук зауважив, що також «потрібно перестати загравати частковими санкціями». Відключення від системи SWIFT має бути повним, без винятків до будь-яких банків.

Крім цього, вважає Голова Верховної Ради, потрібно посилити персональні санкції щодо  воєнно-політичного керівництва росії і членів їхніх сімей.

«Несправедливо, коли українських дітей вбивають, тримають у підвалах та піддаються тортурам, а діти високопосадовців росії - навчаються, здобувають культурну освіту за межами, на їх думку, великої росії», - зауважив  Голова Парламенту.

На його думку, сьогодні Європа і весь цивілізований світ мають розглянули питання анулювання віз усім високопосадовцям росії і видворення їх та їхніх дітей з країн Європи та Америки.

«Нехай повертаються і будуть в повній ізоляції за нелюдське ставлення і геноцид до українського народу», - зауважив  Голова Парламенту.

Руслан Стефанчук переконаний, що введення санкцій  - це іспит, який повинні скласти країни ЄС.

«Ті, хто не вводять такі санкції -  провалили іспит на відповідність тим принципам, які вони декларують усьому світу»,- наголосив політик.

Він також підкреслив, що виправдовуватись тим, що є якісь економічні, внутрішні інтереси, які можуть бути вище інтересів світового порядку і світового миру - це блюзнірство. 

«Жодна копійка, жоден отриманий цент, не принесе добробуту тим країнам, які намагалися віднайти шпаринки аби обійти ті санкції, які на сьогодні вкрай необхідні, щоб зламати економічний хребет російській федерації  і машині війни, яку вона фінансує», - наголосив Руслан Стефанчук.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

03 травня 2024 19:13
03 травня 2024 14:18
03 травня 2024 12:37
02 травня 2024 18:45
02 травня 2024 15:57
02 травня 2024 14:11
01 травня 2024 20:30
01 травня 2024 18:17
01 травня 2024 15:00
01 травня 2024 11:19