Верховна Рада України сьогодні прийняла 21 законодавчий акт. Про це зазначив Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук під час брифінгу за результатами чергового пленарного засідання.

«Це питання, пов’язані із удосконаленням порядку комплектування й забезпечення сил ТрО ЗСУ та добровольчих формувань; вдосконалення порядку надання медичної допомоги військовослужбовцям України в умовах воєнного стану. Також прийнято закон щодо встановлення винагород за добровільно передану Збройним силам України придатну для застосування техніку держави-агресора», — зазначив Руслан Стефанчук.

Крім того, як зазначив очільник українського парламенту, було прийнято закон, яким уточнили коло резидентів рф, до активів яких застосовуватиметься примусове вилучення об’єктів права власності в Україні.

«Якщо говорити простою мовою, то тепер можливість примусового вилучення таких об’єктів можлива й щодо фізичних осіб, а не лише до держави рф і її юридичних осіб», — наголосив Руслан Стефанчук.

До того ж, за його словами, прийнято системний закон про функціонування національної системи кваліфікацій для того, щоб у період воєнного часу люди могли змінювати свою кваліфікацію, якщо виникне така потреба.

«Також був прийнятий закон про стабільні системи гарантування вкладів фізичних осіб, яким збільшений поріг відшкодування з фонду гарантування вкладів. І що важливо — забезпечена обіцянка Президента України щодо 100% відшкодування всіх вкладів у банках, які можуть бути ліквідовані під час війни», — підкреслив Руслан Стефанчук.

Крім цього, парламент почав напрацьовувати механізм компенсації за знищене та пошкоджене під час війни житло. До того ж за основу прийнятий законопроєкт, який стосується заборони політичних партій, які сповідують проросійську ідеологію.

Голова Верховної Ради України розповів, що окремо почалася робота над законопроєктом про заборону пропаганди російського неонацистського, тоталітарного режиму, акту агресії з боку рф як держави-терориста, а також символіки, яка використовується збройними та іншими воєнними формуваннями рф у війні проти України.

«Сьогодні Верховна Рада України прийняла ще низку важливих законодавчих актів, які є визначальними для переходу України та української економіки на рейки воєнного часу. Ще раз підкреслюю: Парламент України працює, збирається, приймає необхідні для держави України рішення. І так воно й буде», — наголосив Руслан Стефанчук.

Спікер Парламенту України також поінформував, що на засіданні Верховної Ради України була присутня Президентка Європейського Парламенту Роберта Мецола, яка приїхала до Києва для того, щоби передати слова солідарності з українським народом та парламентом.

«Сьогодні Європейський Cоюз стоїть на вістрі основних питань, пов’язаних із підтриманням й запровадженням санкційної політики проти росії; економічною підтримкою України та наданням нашій країни членства в ЄС», — підкреслив Руслан Стефанчук.


 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

05 травня 2024 09:34
03 травня 2024 19:13
03 травня 2024 14:18
03 травня 2024 12:37
02 травня 2024 18:45
02 травня 2024 15:57
02 травня 2024 14:11
01 травня 2024 20:30
01 травня 2024 18:17
01 травня 2024 15:00