Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко розповів на брифінгу в Медіацентрі «Україна», відповідаючи на запитання щодо питання про збереження свободи слова в Україні під час війни, зауважив, що такої демократії, як в українському сегменті в соціальних мережах, можливо ніде немає в світі.

«У нас абсолютно демократичне відкрите суспільство, де висловлюють свої думки представники різних політичних партій: і парламентських, і позапарламентських, і йде дискусія в суспільстві», - підкреслив він.

За його словами, за цей місяць вже було кілька серйозних дискусій: необхідність для України присутності в різних безпекових альянсах, створення свого безпекового альянсу навколо України. Також  була дискусія і про можливе використання інструментів народовладдя – референдуму – для вирішення тих чи інших питань.

«Ці дискусії абсолютно вільно відбуваються, ніхто нікому рота не закриває. Щодо тих обмежень, які вводяться на діяльність партій, це стосується тих діячів і сил, які є ворогами України. У нас війна, у нас гинуть люди», - наголосив політик.

На його думку, того рівня демократії, який є в Україні, точно вистачить, аби під час війни й після війни всі можливі демократичні процеси відбувалися  й надалі.

Утім, Перший віцеспікер зауважив, що у Парламенті політичні дискусії відкинуті, бо всі розуміють, що зараз треба працювати над перемогою всім разом.

«Я бачу перед собою понад 300 пар очей – більш доросліших, ніж раніше», - зазначив Перший віцеспікер Олександр Корнієнко.

Набутий досвід у питанні вистояти, за його словами, – жахливий і драматичний, але разом з тим хтось воює зі зброєю в руках. Є депутати, які зараз рвуться на фронт. Є ті, хто займаються активно доставкою гуманітарної допомоги. «Фактично, вони бачать всі ті проблеми, які спіткали людей. Є ті, хто вивозять людей евакуаційними коридорами. Є дипломати – наші жінки, які у цей час їдуть у США, наприклад. І вже навіть є термін щодо них «angry ukrainian women»», - зазначив політик і додав, що всі депутати об’єднані, всі разом готові діяти.

Олександр Корнієнко поінформував про традицію, яка склалася з першого засідання воєнного часу, -  її запропонував народний депутат із партії «Голос» Ярослав Юрчишин, - це співати гімн без музики, без фонограми.

І навіть цей момент, за його словами, дуже важливий, дуже урочистий, тому що він відразу налаштовує на те, що всі там разом заради України, і зараз ні в кого не має бути жодних політичних претензій.

«Ми розуміємо, що маємо бути всі разом: на сесії голосувати, обговорювати, отримувати feedback від суспільства, військових. У нас зараз одна задача – перемогти цього страшного ворога в цій страшній війні», - сказав Перший віцеспікер.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

03 травня 2024 19:13
03 травня 2024 14:18
03 травня 2024 12:37
02 травня 2024 18:45
02 травня 2024 15:57
02 травня 2024 14:11
01 травня 2024 20:30
01 травня 2024 18:17
01 травня 2024 15:00
01 травня 2024 11:19