Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко під час онлайн брифінгу у Медіацентрі «Україна» розповів про основні закони воєнного часу, які напередодні були прийняті Парламентом.

«Верховна Рада діятиме виключно в інтересах українського народу. Мені здається, що вже зникли всі можливі сумніви щодо патріотичності всієї України, української влади, українців, збройних сил, правоохоронних органів. Всі ми зараз працюємо виключно на перемогу України!» - підкреслив Олександр Корнієнко.

Він зауважив, що зараз приймається навіть більше рішень, аніж у мирний час.
 «Це правильно, бо в багато чого потрібно перебудовувати уже в процесі. Якщо потрібно буде розглядати якісь засадничі речі, то будемо обговорювати всіма фракціями Парламенту, приймати спільні рішення, які далі в залі будуть підтримуватися більшістю народних депутатів», - зазначив політик, наголошуючи, що всі депутати об’єднані, всі разом готові діяти, відкинувши політичні дискусії.

Торкаючись ухвалених у четвер законів, Перший віцеспікер виокремив декілька напрямків, зокрема, військовий та національної безпеки та оборони.
«Зараз ситуація вимагає, щоб ми терміново впорядкували дію сил опору, тому що є частина територій, де ми тимчасово не маємо контролю, а тому там має діяти інший механізм», - зазначив Олександр Корнієнко.

На його думку, дуже важливим є посилення відповідальності за поширення інформації  про місцезнаходження збройних сил, техніки, місць розташування і т.д., зокрема, закупок і військової допомоги. Перший віцеспікер ще раз пояснив представникам засобів масової інформації, що важливо користуватися офіційними джерелами інформації, зокрема, повідомленнями на сайті ЗСУ, Генштабу, на їхніх соціальних мережах, ДСНС тощо.
«Думаю, що всі професійні військові кореспонденти, які зараз перебувають в Україні, знають, що і як можна використовувати для зйомок», - сказав політик.

Перший заступник Голови Верховної Ради зазначив, що під час пленарного засідання розглядалися питання і щодо соціальної сфери.

 «Ми фактично дали зелене світло переформатуванню вступу до закладів вищої освіти. Ми розуміємо, що зараз просто неможливо на великій частині територій провести  якісно ЗНО. Тепер Уряд у запропонованих Верховною Радою межах має обговорити із суспільством та затвердити механізм для вступу», - зауважив він.

Також важливим є питання соціального забезпечення ветеранів. «Фактично, ми вже віднесли до ветеранів війни бійців тероборони. Будемо працювати над удосконаленням цього питання», - сказав Олександр Корнієнко.

У сфері покращення аграрного бізнесу Парламент ухвалив закон, який дозволить спростити життя фермерів, і вони зможуть здійснити посівну більш якісно на тих територіях, де це зараз можливо.
Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

03 травня 2024 19:13
03 травня 2024 14:18
03 травня 2024 12:37
02 травня 2024 18:45
02 травня 2024 15:57
02 травня 2024 14:11
01 травня 2024 20:30
01 травня 2024 18:17
01 травня 2024 15:00
01 травня 2024 11:19