Сьогодні виповнюється рівно місяць від того моменту, коли РФ розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. На цьому наголосив Голова Парламенту України Руслан Стефанчук на своїй сторінці у Фейсбук

«З одного боку — це місяць нестерпного болю, спаплюжених людських долей та жахливих втрат. З іншого — це місяць героїчного спротиву, безпрецедентного єднання нації та віри в нашу Перемогу», — наголосив Руслан Стефанчук.

За його словами, ця війна росії, яку вона розв’язала проти України, стала тим магічним дзеркалом, у якому весь світ врешті-решт побачив справжнє обличчя росії.

«Це обличчя ненаситного звіра, якому все мало. Який, маючи найбільшу територію, замість того, щоби її впорядковувати, нахабно лізе до своїх сусідів, загарбує їхні землі, вбиває і старого, і малого. І не може зупинитися», — зазначив Руслан Стефанчук.

Як підкреслив він, весь світ почав розуміти, що це не лише війна, яку веде агресор на знищення України як держави. Це війна росії зі світом за те, щоби відкинути його розвиток назад до епохи середньовіччя, де лише груба сила має значення.

«Але ми тримаємо стрій! За цей місяць наша країна, наші захисники, наші дипломати, керівництво держави та, головне, величний Народ України, зробили те, чого не могли добитися від світової спільноти роками. Ми разом розбудили приспаний світ, змусили його розплющити очі. Він починає бачити в Росії те, чого не бачив десятиліттями. Росте розуміння того, яким невичерпним джерелом зла може бути держава-терорист, яка пробує залякати всіх навколо», — відзначив Руслан Стефанчук.

Спікер Парламенту України додав, що водночас світ починає відчувати, якою унікальною є Україна, її народ: у прагненні миру, у відданості цивілізаційним принципам і цінностям, у ставленні до людей.

«Коли ми переможемо в цій війні, ми золотими літерами закарбуємо імена всіх, хто свої життя поклав за незалежність нашої Батьківщини. Ми напишемо, що тут лежать герої, які полягли, боронячи від російського агресора свою державу, свої родини, своїх дітей та рідну землю, свою і своїх прадідів. А що напишете Ви, російські матері на могилах своїх дітей? Напишете, що тут лежить Каїн, який підступно зажадав землі ближнього свого й за цей гріх був покараний на чужій землі? Але радше за все ви, нічого не напишете. Адже ви навіть не хочете забрати їхні тіла з нашої землі, прирікаючи їх на безславне безпам’ятство. Воістину, «Умом россию не понять», — наголосив він.

Джерело: Секретаріат Голови Верховної Ради України

 

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

03 травня 2024 19:13
03 травня 2024 14:18
03 травня 2024 12:37
02 травня 2024 18:45
02 травня 2024 15:57
02 травня 2024 14:11
01 травня 2024 20:30
01 травня 2024 18:17
01 травня 2024 15:00
01 травня 2024 11:19