Перший заступник Олександр Корнієнко розповів про результати пленарного засідання, яке відбулося 15 березня.

За його словами, у Парламенті  йде надзвичайно ефективне голосування – перед тим набирається значна кількість законопроектів, які проходять попереднє обговорення між всіма групами і фракціями. «У процесі обговорення законопроекти у значній мірі змінюються – ми намагаємося дослухатися один до одного, і по суті монобільшість зараз достатньо ефективно співпрацює з опозиційними фракціями, тому під час голосування за законопроект набирається не менше 250 голосів», - зазначив Олександр Корнієнко.

Головним ініціатором і рушієм законопроектів є Уряд, який пропонує по декілька напрямків вирішення ситуацій, що виникають.

За словами Першого віцеспікера, на пленарному засіданні було декілька важливих напрямки. Зокрема, це лібералізація податкового законодавства, що дасть можливість більшості підприємств та бізнесу працювати за єдиним податком у 2%.

«Це дуже серйозне послаблення податкового навантаження, серйозна лібералізація», - зазначив політик і поінформував також про відміну більшості статей Кодексу законів про працю в Україні для забезпечення більш вільних трудових відносин. При цьому соціальні гарантії для людей збережені.

Також відмінено податкові перевірки, введено заощадливу систему з оподаткування малого бізнесу, мікробізнеса – ФОПи можуть сплачувати податки у форматі єдиного податку або ЄСВ за бажанням.

Другою значною групою Олександр Корнієнко назвав законопроекти на підтримку армії. Сьогодні додатково, за його словами, додатково було виділено 60 млрд грн на ЗСУ для необхідних закупівель, створено передумови для отримання міжнародної допомоги.

«Ми також попрацювали над тим, щоб трохи по-іншому велася бюджетна дисципліна – з урахуванням можливостей роботи місцевих влад», - додав він.

Перший віцеспікер зауважив, що розглянуто і питання соціального захисту. Зокрема, учасників ТрО визнано ветеранами війни. «Ми неодноразово бачили приклади, коли ТрО плечем до плеча з ЗСУ, зі спецпідрозділами захищали свої міста та стояли насмерть. Вони гідні бути у цьому статусі», - підкреслив політик.

Важливо було підтримати і вчителів. «Ми ухвалили закон, який гарантує їм соціальні виплати, захист від держави і можливість у подальшому продовжувати свою роботу», - сказав Олександр Корнієнко.

Перший заступник Голови Парламенту також назвав важливим законопроект про те, що РНБО і Кабмін у різних аспектах будуть визначати, чи є територія окупованою, що на ній може чи не може відбуватися, і що ми як держава визнаємо чи ні.

«Це наша відповідь на всі псевдореферендуми, які постійно намагаються проводити на наших окупованих  територіях наші вороги. У них нічого не виходить, а тепер ми це закріпили законодавчо», - сказав він.

Торкаючись питань щодо міжнародної підтримки України, Олександр Корнієнко відзначив хоробрість Естонії, чий парламент ухвалив мужнє рішення щодо необхідності закриття неба над Україною за допомогою сил НАТО. «Чекаємо на подальші кроки країн Балтії. Вони розуміють, що те, як Україна зараз захищає рубежі Східної Європи, захищає свободу і цінності, – все це робиться в інтересах усієї Європи», - наголосив він.

 

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

03 травня 2024 19:13
03 травня 2024 14:18
03 травня 2024 12:37
02 травня 2024 18:45
02 травня 2024 15:57
02 травня 2024 14:11
01 травня 2024 20:30
01 травня 2024 18:17
01 травня 2024 15:00
01 травня 2024 11:19