Голова Верховної Ради поінформував про результати парламентського засідання, що відбулося 15 березня 2022 року.

За його словами, на засіданні було розглянуто 21 законопроект. Голова Парламенту подякував усім лідерам фракцій і груп за те, що вони об’єдналися і прийняли рішення конституційною більшістю. 

«Ми фактично сьогодні прийняли великий блок законопроектів, який регламентує життя України в період воєнного стану», - зазначив Голова Парламенту.

Він наголосив, що деякі депутати приходили до Парламенту прямо з фронту чи з ТрО, дехто займався наданням гуманітарної допомоги. Однак сьогодні в залі зібралися близько 340 народних депутатів, які брали участь у голосуванні. 

Це, за його словами, свідчить про те, що парламент з народом.

«Ми готові до виконання всіх тих задач, які ставить перед нами народ, ЗСУ, Президент України. Сьогодні надзвичайно важливо показати максимальну консолідацію і те, що ми готові приймати складні рішення у такий час», - сказав Руслан Стефанчук. 

Голова Верховної Ради також підкреслив, що сьогодні ми спостерігаємо унікальне об’єднання Парламенту.

Він пояснив, що перед засіданнями разом з Урядом, головами комітетів опрацьовуються ті законодавчі ініціативи, які надалі приймаються парламентом  одразу за основу і в цілому.

«Всі відійшли від своїх політичних поглядів, програм і згуртувалися разом з народом України. І Президент, і Парламент - ми всі працюємо разом з народом, об’єднані силами, як один український механізм. Це звичайно унікальне явище  і можливо треба буде з часом вивчати його як політичне, і як психологічне. 

Мабуть, це унікальний випадок, коли під вогнем ворожих снайперських і авіаційних атак українське суспільство переплавилося на велику націю. Сьогодні ми стали свідками не просто формування справді єдиної української нації. 

Ми маємо свій шлях, яким йдемо впевнено і об’єднано. Нас підтримує весь світ. Тому я назвав би це таким унікальним об’єднанням всієї влади разом зі своїм народом, щоб ніхто більше ніколи не протиставляв владу і народ. Сьогодні ми єдині всі як ніколи», - наголосив Голова Верховної Ради України.

Торкаючись питання щодо нових раундів переговорів з росією, Руслан Стефанчук зауважив, що вони йдуть не так просто, як хотілося б кожній стороні, але для цього існує компроміс.

«Я глибоко переконаний  і знаю точно, що не може бути компромісу у питаннях, які стосуються територіальної цілісності, суверенітету чи незалежності нашої держави. І Україна стоїть на цій позиції. Ми можемо обговорювати ті чи інші речі, але за умови, що вони не перетинають червоні лінії», - сказав Голова Парламенту.

На його переконання, у цьому процесі важливу роль відіграє Парламент України. 

«Парламент готовий до прийняття складних важливих рішень. Верховна Рада стоїть на сторожі Конституції. Кожен народний депутат давав клятву, що він покликаний боронити права  і свободи українців, а також державу Україну. Ми будемо робити все, щоб настав мир і цей мир був ознаменований перемогою України», - підкреслив він.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

05 травня 2024 09:34
03 травня 2024 19:13
03 травня 2024 14:18
03 травня 2024 12:37
02 травня 2024 18:45
02 травня 2024 15:57
02 травня 2024 14:11
01 травня 2024 20:30
01 травня 2024 18:17
01 травня 2024 15:00