Верховна Рада України звертається до всього цивілізованого світу із закликом засудити і покарати державу - терориста Російську Федерацію.

Останні дії РФ, яка продовжує повномасштабну війну проти суверенної України, можна розцінювати виключно як міжнародний тероризм.

Регулярні частини збройних сил РФ, терористичні диверсійні групи, які Кремль закидає в Україну, цілеспрямовано проводять ракетні атаки і обстріли житлових кварталів і цивільних об’єктів, об’єктів критичної інфраструктури в усіх українських містах.

Ця ніч була страшною для Києва, Харкова, Миколаєва, Василькова, Чернігова, Харкова, інших українських міст.

Терористи влучили ракетою в багатоквартирний житловий будинок в Києві. Ця атака за почерком нагадує дії терористів Аль-Каіди, які знищили торгівельний центр Нью-Йорку в 2001.

Російські терористичні війська розбомбили лікарню в Василькові.

У мільйонному Харкові мирні громадяни змушені були провести дві ночі в метро, місто обстрілювалося ракетами, важкою артилерією, забороненими касетними мінами.

У Мелітополі російські терористи влучили в онкологічне відділення місцевої лікарні.

Мирна і миролюбна, демократична, європейська Україна сьогодні тримає оборону від найжорстокішої армії світу. Дії РФ є злочинами проти миру, людяності та є воєнними злочинами.

Ми звертаємося до колег з парламентів і урядів всього світу. Україна чекає від вас підтримки і допомоги вже сьогодні. Щоб вистояти, в нас є мужність і сила наших ЗСУ, відвага простих українців.

Але від світу нам потрібні дії.

Закликаємо країни ЄС і НАТО негайно, вже сьогодні закрити небо над Україною, аби припинити терористичні нальоти російських окупаційних сил.

Закликаємо виключити РФ з Радбезу ООН. Країна - терорист не має права там знаходитися і руйнувати самі основи світової безпеки.

Закликаємо світ визнати Путіна воєнним злочинцем, посилити санкції не лише проти Путіна і його фашистського режиму, а проти всіх росіян, які несуть повну відповідальність за свою владу. Вони її обирали і підтримали політику терору проти суверенної України.

Росія має понести відповідальність як держава-терорист, всі росіяни мають понести повну відповідальність за свою владу, а Путін і вбивці - покарання.

Путінський режим влаштував в центрі Європи справжню гуманітарну катастрофу. І це має бути покарано.

Український Парламент сьогодні разом з Президентом України і урядом.

Ми об’єднані і єдині у нашому спротиві фашистському режиму Путіна.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

29 квітня 2024 17:20
29 квітня 2024 16:53
29 квітня 2024 14:06
29 квітня 2024 13:29
26 квітня 2024 16:20
26 квітня 2024 09:50
25 квітня 2024 16:05
24 квітня 2024 14:54
23 квітня 2024 18:12
18 квітня 2024 10:12