Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко переконаний, що для України важливо не стільки те, яку кількість військ і озброєння Російська Федерація готова стягнути до кордонів, як те, наскільки потужною буде українська армія та об'єднаними – українці всередині держави.

На цьому він акцентував увагу на засіданні Погоджувальної ради депутатських фракцій та груп, підбиваючи підсумки V Українського ланчу в Мюнхені.

«Я повернувся з Мюнхена, де брав участь у заходах, пов'язаних із Міжнародною безпековою конференцією та так званим «українським ланчем». Безпрецедентна міжнародна підтримка, яка зараз є, відчувалася і там. І дійсно, Міжнародна безпекова конференція, яка проводиться далеко не вперше і, бувало, що також її проводили у непростий час, цього разу була повністю присвячена Україні, а інші питання, окрім українських, взагалі мало обговорювалися. Повна підтримка України є за кордоном; а також у суспільстві є підтримка тих позицій щодо єднання, які озвучив Президент України у своєму виступі на Мюнхенській конференції. І ті питання, які він порушував, думаю, хвилюють сьогодні кожного з нас. Ми віримо, що наші міжнародні партнери допоможуть нам знайти на них відповіді, і вони будуть чіткими та вичерпними», – зазначив Олександр Корнієнко.

Він зокрема підкреслив, що у своїй промові на Мюнхенській безпековій конференції глава держави акцентував на можливості не лише розраховувати на підтримку міжнародної спільноти, а й об'єднуватися всередині країни.

«Не важливо, скільки там їх зараз зібралося біля наших кордонів, важливо – скільки нас усередині і скільки нас навколо, яка підтримка України зовні. Усередині ми впевнені в наших Збройних силах, і у нас відбудовується територіальна оборона, яка потребує підтримки майже миттєво», – зауважив Олександр Корнієнко.

Водночас Перший заступник Голови Парламенту підкреслив, що українська делегація в Мюнхені традиційно під час візитів за кордон продемонструвала єдність у питаннях, пов'язаних із захистом суверенності та незалежності України.

«Наша делегація складалася з представників різних партій. І, на мій погляд, дуже важливо, що за кордоном усі наші делегації демонструють єдність і прихильність до того, що Україна є суверенною, незалежною державою і це не може ніким оскаржуватися», – підкреслив Олександр Корнієнко.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

01 травня 2024 20:30
01 травня 2024 18:17
01 травня 2024 15:00
01 травня 2024 11:19
01 травня 2024 11:17
30 квітня 2024 19:43
30 квітня 2024 16:43
30 квітня 2024 16:08
30 квітня 2024 15:57
30 квітня 2024 14:19