Україні варто стати активною учасницею процесів міжнародних переговорів з питань деескалації ситуації в регіоні та на українських кордонах, що відбуватимуться у найближчі дні. Про це зазначила Заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк під час виступу на Погоджувальній раді.

«Іншими словами жодних рішень про Україну без України. Наш порядок денний має стати частиною світового. А це відновлення територіальної цілісності України, членство у ЄС та НАТО, блок енергетичних питань, реальна фінансова підтримка у вигляді передусім списання національних боргів», наголосила Олена Кондратюк.

Зокрема, за її словами, обнадійливим сигналом є перспектива зустрічі президентів США та Росії. Заступниця Голови Парламенту також зазначила, що необхідно посилити напрям парламентської дипломатії.

«У контексті створення та розвитку нового тристороннього альянсу України, Великої Британії та Польщі виступаю з ініціативою про започаткування тристоронньої Парламентської Асамблеї у форматі трьох країн», – наголосила Заступниця Голови Верховної Ради, яка попередньо вже обговорила цю ініціативу з польськими колегами.

Олена Кондратюк також зауважила, що повну відповідальність за будь-які провокації в ОРДЛО, на лінії розмежування і на наших кордонах сьогодні несе саме Росія.

Вона звернула увагу, що окупантами здійснюються відверті злочини проти прав мирного населення ОРДЛО, про що також говорить і Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова.

Зокрема, проводиться показова та примусова загальна мобілізація, влаштовуються численні провокації, поширюється масова дезінформація про нібито наступ Збройних сил України.

«Керівництво Збройних сил України офіційно заявило, що жодного наступу з нашої сторони не планується. Україна дотримується свого слова та своїх зобов’язань із мирного врегулювання, на відміну від Росії, яка порушила Будапештський Меморандум», сказала Олена Кондратюк.

Заступниця Голови Парламенту також додала, що саме Держдума Російської Федерації  взялася за визнання незалежності так званих Л/ДНР, а це є кроком до зриву Мінських домовленостей. «І саме Росія готує паперову анексію українських територій, роздаючи там свої паспорти, як листівки», – зауважила Олена Кондратюк.

Заступниця Голови Верховної Ради також виступила з ініціативою запросити на годину запитань до Уряду Міністрів оборони та закордонних справ України.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

02 травня 2024 14:11
01 травня 2024 20:30
01 травня 2024 18:17
01 травня 2024 15:00
01 травня 2024 11:19
01 травня 2024 11:17
30 квітня 2024 19:43
30 квітня 2024 16:43
30 квітня 2024 16:08
30 квітня 2024 15:57