«Україна залишається в центрі уваги світової спільноти»,  -  заявив з трибуни Верховної Ради України Заступник Голови Сейму Литви Паулюс Саударгас, звертаючись зі словами підтримки у День Єднання до українського народу.

Паулюс Саударгас підкреслив спільність шляху боротьби за незалежність литовського та українського народу.

«Литовці також, як і українці, воювали у бункерах,  боролися разом з однаковим ворогом. І ми перемогли імперію зла», -  наголосив політик.

Заступник Голови Сейму Литви підкреслив, що Литва і надалі підтримуватиме Україну у її прагненні свободи.  «Ми були з вами разом  на Майдані у 2014 році, ми з  вами протягом агресії з боку Російської Федерації, ми з вами і зараз. Ми  з вами за свободу!» – заявив Паулюс Саударгас.

За його словами, свобода і демократія – все це є у жилах українців, тому литовський народ підтримує прагнення України до Європейського Союзу та НАТО.

«Росія не може і не повинна отримати згоду на вето членства України в НАТО», – заявив Заступник Голови Сейму Литви і нагадав, що минулого тижня Литва закликала міжнародне співтовариство надати Україні військову допомогу у разі вторгнення Російської Федерації.

 

Член Комітету Сейму Литовської Республіки у закордонних справах та у справах Європи Емануеліс Зінгяріс, виступаючи з трибуни Верховної Ради, наголосив, що без  перемоги України у війні за демократію демократичний світ не переможе.

«Якщо ви не переможете, то тоді й демократичний світ не переможе. Тому ми сьогодні прибули сюди, щоб бути разом з вами. Аби ви зрозуміли, якщо буде переможена незалежність України, то буде переможена демократія і в Прибалтійських країнах, і вона перетвориться на диктаторство», - сказав Емануеліс Зінгяріс.

Член Комітету Сейму Литовської Республіки у закордонних справах та у справах Європи заявив, що литовці стоятимуть разом до того моменту, поки Україна не буде незалежною повністю. «Ми будемо боротися у всіх можливих парламентських напрямках. Ми обрали боротьбу за демократичний світ, але не тільки шляхом голосування – ми будемо боротися й військовим», - сказав Емануеліс Зінгяріс.

За його словами,  заяви Президента Російської Федерації щодо вступу України в НАТО є війною проти вільного вибору.   «Це війна проти вільного вибору, проти того, що записано в Конституції, і це війна проти України й обраного напрямку розвитку України. Але ми хочемо запевнити вас, що Литва буде разом із вами до самого кінця»,-  наголосив Емануеліс Зінгяріс та побажав Україні якомога швидше вступити до Північноатлантичного Альянсу і «стати під парасольку НАТО».

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

23 квітня 2024 18:12
18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54
16 квітня 2024 20:18
16 квітня 2024 18:50
16 квітня 2024 17:31
16 квітня 2024 16:15