Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко вважає, що українські парламентарії протягом поточного пленарного тижня мають зосередитися на розгляді питань щодо підтримки Збройних сил України, розгортання територіальної оборони, економічної безпеки та продовженні діалогів на міжнародному рівні. Про це він заявив на засіданні Погоджувальної ради депутатських фракцій та груп.

«Громадяни точно не очікують від нас, що ми перебуватимемо в залі офіційних делегацій аеропорту «Бориспіль», очікуючи відльоту, а чекають того, що ми будемо працювати над вирішенням питань, які зараз турбують усіх. Передусім це підтримка наших збройних сил і якомога швидше та якісне розгортання територіальної оборони. Наступний вимір, який цікавить громадян, – це економічна безпека. Ми дуже вдячні за оперативну реакцію на ситуацію зі страхуванням авіа перельотів: у неділю ввечері було засідання Кабміну, до цього впродовж дня працювала робоча група при Міністерстві інфраструктури, а також окремо вдячні колегам-парламентаріям, які провели о 22 годині засідання бюджетного комітету», – зазначив Перший заступник Голови Парламенту.

За його словами, провести таке термінове засідання комітету вдалося швидко завдяки можливості роботи парламентських комітетів в онлайн режимі. При цьому Олександр Корнієнко акцентував на тому, що Верховній Раді треба повернутися до обговорення можливості працювати за потреби в онлайн режимі й Парламенту загалом.

Також Перший заступник Голови Верховної Ради висловив сподівання, що Міністерство інфраструктури України до кінця дня зможе надати вичерпну інформацію щодо ситуації із блокуванням портів.

«Ми очікуємо від Міністерства інфраструктури, сьогодні вже була від них комунікація, і сподіваємося, що до кінця дня вони нададуть більш якісну, розширену інформацію щодо ситуації з блокуванням чорноморських, азовських портів: що там відбувається, чи є карта доступу до портів, чи зможуть наші перевізники вантажів користуватися цим. Люди переживають, чи не буде дефіциту тих чи інших товарів, чи зможуть якісно працювати експортери, виконуючи свої зобов'язання перед міжнародними партнерами», – пояснив він.

Окрім того, перший заступник Голови Верховної Ради України закликав народних депутатів на міжнародному рівні продовжувати неформальну комунікацію з колегами з груп дружби з усього світу, сенаторами, конгресменами Сполучених Штатів Америки, представниками різних парламентів.

«Дуже важливо доносити інформацію про ту ситуацію, яка є в Україні, та, звичайно, наголошувати на тому, що наш євроатлантичний курс незмінний», – зауважив Олександр Корнієнко.

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

26 квітня 2024 16:20
26 квітня 2024 09:50
25 квітня 2024 16:05
24 квітня 2024 14:54
23 квітня 2024 18:12
18 квітня 2024 10:12
17 квітня 2024 19:05
17 квітня 2024 18:51
17 квітня 2024 17:23
17 квітня 2024 11:54