Верховна Рада України на поточному пленарному тижні має надати допуск підрозділам іноземних військ, які проводитимуть навчання в Україні, призначити позачергові місцеві вибори у низці населених пунктів, розглянути кандидатури потенційних членів Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, а також підтримати пропозиції Президента України до законів «Про адміністративну процедуру» та «Про внесення змін до закону України «Про політичні партії в Україні» щодо удосконалення правового регулювання фінансування діяльності політичних партій». Про це повідомив Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко на засіданні Погоджувальної ради депутатських фракцій та груп у понеділок, 13 грудня.

«Цього тижня перед Верховною Радою дуже багато завдань. Порядок денний дуже насичений: і фінансові реформи, і установчі функції; маємо не забути проголосувати допуск підрозділів іноземних військ на навчання в Україні; позачергові вибори в різних куточках України – бо це те, чого чекають люди; і ратифікації, які слід розглянути, і призначення членів Нацради з питань телебачення і радіомовлення, – цього тижня у нас також у порядку денному», – зазначив Олександр Корнієнко.

Водночас він закликав усі депутатські фракції та групи підтримати пропозиції Президента України до закону «Про адміністративну процедуру» (законопроєкт № 3475) та до закону, яким вносяться зміни до регулювання фінансування діяльності політичних партій (законопроєкт №5253-1).

Перший заступник Голови Верховної Ради також запросив парламентаріїв активніше долучатися до робочої групи з підготовки комплексних законодавчих пропозицій щодо внесення змін до законів України у сфері парламентського права, зокрема, Регламенту Верховної Ради. «Прохання долучитися хоча би дистанційно. Наступне засідання відбудеться вже за тиждень на платформі Zoom. Для нас важливо почути та врахувати думку всіх фракцій», – сказав він.

Окрім того Олександр Корнієнко повідомив, що найближчими днями у Верховній Раді буде створена міжкомітетська робоча група щодо напрацювання остаточної редакції законопроєкту щодо внесення змін до Конституції України в частині децентралізації. «Ця робоча група включатиме винятково депутатів Верховної Ради – це такий спеціальний задум, бо всі можливі експертні обговорення вже неодноразово відбувалися протягом двох років, і тепер потрібно перемістити діалог на майданчик Парламенту. Більше того, до цієї робочої групи увійшли представники влади та опозиції, завдяки чому маємо збалансовану позицію», – підкреслив Перший заступник Голови Парламенту.


Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Топ-новина”

02 травня 2024 18:45
02 травня 2024 15:57
02 травня 2024 14:11
01 травня 2024 20:30
01 травня 2024 18:17
01 травня 2024 15:00
01 травня 2024 11:19
01 травня 2024 11:17
30 квітня 2024 19:43
30 квітня 2024 16:43